Girişimcilik Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Girişimcilik Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) ile KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Kursunda Sertifikalar verildi.

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) ile KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle RİSİAD Seminer Salonunda gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri verildi.

sd.20130731134618.jpg

RİSİAD Seminer Salonunda düzenlenen sertifika törenine, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, RiSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, RİSİAD yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

01.20130731134714.jpg

Sertifika töreninde bir konuşma yapan KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta 2013 yılı ilk 6 aylık süre içinde 55 yeni işletme kurulduğunu bunun 30 tanesinin kadın girişimciler tarafından açıldığını söyledi. Müdür Selçuk Usta KOSGEB’in girişimcilere büyük önem verdiğini belirtirken, Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak açıldıkları yıldan bu yana birçok kişinin eğitim aldığını ve Rize’de yıllık ortalama 100 yeni işletme kurulduğunu söyledi.

KOBİ’lerin ticaretin dinamizmini sembolize ettiğini söyleyen Müdür Usta “Rize’de yaklaşık 15 bin KOBİ bulunmaktadır. Türkiye geneli sıralamasında 49’uncu sıradan 48’inci sıraya indi. Yeni girişimcilerimizin kurdukları işletmeler önemli. Çünkü girişimci KOBİ’ler olmadan büyük işletmelere erişmemiz zor. Ne kadar girişimci KOBİ’miz olursa, büyük işletmelere ulaşmamız o kadar kolay olur. Ayrıca Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri arasında 500 Milyar Dolar ihracat hedefi var. Bu hedefe ulaşmamız için 10 yılda ihracatçı sayımızı ikiye katlamamız gerekmektedir. Bu kimlerle olacak. Tabi ki yeni girişimcilerimizle ve diğer Kobilerimizle olacak.

KOSGEB gibi ülkemizde KOBİ’lere destek sağlayan birçok kuruluşun olduğunu belirten RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, “dernek olarak eğitim ve kurslara büyük önem veriyoruz. Düzenlediğimiz girişimcilik eğitimi de bizim için önemli. Kendi işini kurmak isteyen girişimci kadın ve erkekleri her zaman destekliyoruz. Bu kapsamda şuan eğitimini tamamlayarak sertifikalarını alan 58 girişimci adayımızı tebrik ediyorum. İnşallah sizler aldığınız eğitimin de katkısıyla nitelikli, özgün ve günümüzün şartlarına uygun işletmeler kurarak başarılı olacaksınız” dedi.

30 kadın girişimcinin sertifika aldığı girişimcilik eğitiminde kadınlara seslenen Başkan Külünkoğlu “devlet kadın girişimciler pozitif ayrımc02.20130731134823.jpgılık yapıyor. KOSGEB Kadın girişimcilerin sayısının artması için erkeklere oranla kadınlara 10 puan daha fazla, yüzde 80 oranında destek sağlanıyor. Bu fırsatı değerlendirmek gerekir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından RİSİAD Girişimcilik eğitimine katılan 60 kişiden sertifika almaya hak kazanan 30 kadın, 28 erkek toplam 58 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nden sertifika alan girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.