Girişimcilik Kursu Tamamlandı

Girişimcilik Kursu Tamamlandı
Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik kursu tamamlandı.

RİSİAD hizmet binasında düzenlenen programda konuşan KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, kursta 30 erkek ve 30 kadın kursiyerin eğitimini tamamladığını ifade etti.

Kursun amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümü olduğunu ifade eden Usta, "Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamayı hedefliyoruz. Yeni işyeri açan girişimciler 30 bin lira hibe alıyor. Uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayan arkadaşlarımız 30 bin lira hibe desteği yanında 70 bin lira faizsiz kredi kullanma hakkına sahip olacak." dedi.

risiad.20130704134410.jpg

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ise girişimci adaylarına projelerinin nitelikli, özgün ve günün şartlarına uygun olması gerektiğini vurgulayarak, "Hayat boyu iş diye bir kavram kalmamıştır. Artık 'Hayat boyu eğitim' vardır. Kurs sürecinde kazanılan bilgilerle yetinilmemeli, devamlı yenilik yapılmalı. Dönem başkasından iş bekleme dönemi değil, kendi iş imkanını kendinin oluşturma dönemidir." diye konuştu. Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.