Göçmen Öğrenciler İlk Defa Karne Aldı

Göçmen Öğrenciler İlk Defa Karne Aldı
2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Giresun'da 70 bin öğrenci karnesini aldı.

Karne alan öğrenciler arasında ise ülkelerinde yaşanan olumsuzluklardan ötürü Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Iraklı, Suriyeli ve Afganistanlı 650 göçmen öğrenci de yer aldı. Giresun Merkez 23 Nisan İlkokulu'nda öğrencilerin karnelerini Vali Harun Sarıfakıoğulları ve İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt dağıttı.

İlk defa karne heyecanı yaşan öğrenciler ise yaşadıkları sevinç gözlerinden okunuyordu. Karne dağıtımı sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, Giresun genelinde 70 bin öğrencinin karne aldığını söyledi. Sarıfakıoğulları, "Yaklaşık 70 bin öğrencimiz bugün örgün eğitimde yarı yıl tatiline girdiler ve inşallah 15 gün sonra çok daha zinde olarak ikini yarıya başlayacaklar.

Bizim örgün eğitimde öğretmen arkadaşlarımızdan taleplerimiz oldu yaklaşık 2 ay kadar önce. Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla her öğretmenizin velilerini evlerinde bizzat ziyaret etmelerini arzu ettik. Bu hem öğrencimizin başarı durumu, hem sosyal gelişimi açısından bir takip sistemini içeriyor idi. Eğer ortada bir başarısızlık varsa bunu görelim arzu ettik, bunu görüp buna göre tespitlerde bulunup çözüm yollarını geliştirelim arzu ettik. İnşallah önümüzde ki dönem bütün öğretmelerimiz bütün velilerimiz ile buluşmuş olacak. Giresun sosyoekonomik anlamda ilerlemeler kaydetmiş bir ilimiz. Bunu inşallah eğitim alanında da yapacağımız çalışmalarla da perçinlemek istiyoruz" dedi.

Giresun'da 2 bin 100 civarında göçmen nüfus olduğunu da kaydeden Vali Sarıfakıoğulları, "2 Bin 100 nüfusun 650 tanesi okullarımızda eğitim öğretim görüyorlar. Onlar bizim kardeşlerimiz onlara iyi bir eğitim imkanı verebilme adına arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Gittikleri her yerde fındığı tanıtmak için dağıttıklarını ifade eden Sarıfakıoğulları, "Fındığı gittiğimiz yerlerde dağıtıyoruz ve fındık tanıtılsın istiyoruz. Özellikle de Giresun fındığı tanıtılsın istiyoruz. Fındığı bence herkes tüketmeli" tavsiyesinde bulundu.

Göçmen Öğrenciler İlk Defa Karne Aldı

Göçmen Öğrenciler İlk Defa Karne Aldı

Göçmen Öğrenciler İlk Defa Karne Aldı

Kaynak:IHA