Gökdere Köprü Barajı Tüneli Patladı

Gökdere Köprü Barajı Tüneli Patladı
Adana'nın Kozan ilçesinde bir baraj inşaatında tünel kapağının patlaması sonucu 10 işçi suya kapılarak kayboldu.

Adana'nın Kozan ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Gökdere Köprü Barajı'nın tünel kapağının patlamasının ardından kayıp olduğu bildirilen 4 kişinin ardından 6 işçinin daha kayıp olduğu iddia edildi.

Böylece, sel sularına kapıldığı ileri sürülen işçi sayısı 10'a yükseldi.

Arama kurtarma çalışmasını yakından izleyen kayıp işçilerin yakınları büyük bir umutla baraj sahasından gelecek iyi haberleri beklemeye başladı.

İşçi yakınları, baraj kapağında çatlak oluştuğunu, 2 gün önce çatlak olan bölgelere kum torbaları atıldığını ileri sürdü.

Kapatılması için atılan kum torbasına karşın baraj kapağındaki çatlağın bugün çok açıldığını da ve ardından patlamanın olduğu belirtildi.

Kayıp olan 10 işçiye şu ana kadar ulaşamadıklarını anlatan köylüler, "Yakınlarımızdan şu ana kadar haber alamadık. Ne cep telefonlarına ulaşabiliyoruz ne de kendilerine. Bu nedenle baraj suyuna kapılmış olabileceğini düşünüyoruz" dediler.

HELİKOPTERLERLE ARANIYOR

Gökdere Köprü Barajı tünelinin kapağın patlamasının ardından bölgeye Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nden sevk edilen gece görüş donanımına sahip Sikorsky helikopter ile havadan arama tarama çalışması yapıyor.

Karadan da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı polisleri arama kurtarma çalışmasını sürdürüyor.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, patlamanın ardından Salmanlı Köyü'nden baraj şantiyesine ulaşımı sağlayan yolun sular altında kaldığını, inşaat makinelerinin ulaşımı sağlayabilmek için yeni bir yol açmaya çalıştığını söyledi.

Sevgili, yaralı vatandaşların olması ihtimaline karşı gerekli sağlık tedbirlerinin de alındığını belirterek, "Arama kurtarma ekipleri bölgeye geldi. Helikopterle de havadan arama yapılıyor. Kozan'da sağlık ekipleri alarma geçirildi. Baraj inşaatına 10 ambulans sevk edildi. Hastanelerde de acil servisler hazır hale getirildi" dedi.

İŞÇİ SAYISI AZALMIŞTI

Baraja işçi taşıyan servis şoförü Zafer Karaca, "Barajda 2-3 ayrı taşeron firma, ayrı yerlerde çalışıyordu. Barajın inşaatı 3 aya kadar bitecekti bu nedenle iş yükü azalmıştı. Barajda gece ve gündüz ayrı vardiyalar var. Benim götürdüğüm işçiler gece çalıştığı için onlara bir şey olmadı. Tünelde patlama olduğu için orada çalışan işçiler zarar görmüş. Kayıp sayısı konusunda kimse bir şey söylemiyor" dedi.

VALİ: 10 İŞÇİ SAYIMDA BULUNAMADI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, şantiye şefinin yaptığı sayımda 10 işçinin kayıp olduğunu saptadığını, bazılarının bir yere sığınmış olibeleceğini söyledi. Vali Coş, "Bu kişiler kayıp mı yoksa bir yerlerde gizleniyorlar mı? Araştırıyoruz. Bölgede gerekli tüm çalışmalar yapıyor" dedi.

TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Sel sularından kurtarılan ve Kozan Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren işçiler Zakir Erdemli (31) ve Mehmet Aksoy'un (52) hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Sulara kapılan ve kendilerinden haber alınamayan 10 işçi şunlar: Ertan Yeğen, Cumali Değirmenci, Latif Değirmenci, Erdal Demirelli, Eyüp Altıntaş, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Veli Damaksız, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit.