Göreve Atandığı Gün İstifa Ettirilerek Aynı Günde Görevden Alındı

Göreve Atandığı Gün İstifa Ettirilerek Aynı Günde Görevden Alındı
İmdat Sütlüoğlu, 26 Nisan’da Çaykur Genel Müdürlüğü koltuğuna oturdu, 7 yıl sonra 26 Nisan’da genel müdürlük koltuğunu terk etmek zorunda kaldı.

Çaykur Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettirilerek görevden alındığı öğrenilen İmdat Sütlüoğlu, 26 Nisan 2011 tarihinde oturduğu koltuğu, 7 yıl sonra yaş haddinden emekliye ayrılmasına 5 ay kala aynı gün terk etmek zorunda kaldı.

12 Haziran 2011’de yapılan 24. Dönem Milletvekilliği seçimleri nedeniyle dönemin Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin Sakarya`dan Ak Partiden Milletvekili aday adayı olması dolayısıyla istifa etmesiyle boşalan Çaykur Genel Müdürlük koltuğuna 26 Nisan 2011 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile oturan İmdat Sütlüoğlu, aradan 7 yıl geçtikten sonra kaderin cilvesi olarak 26 Nisan 2018 tarihinde görevini ve koltuğunu terk etmek zorunda kaldı.

İmdat Sütlüoğlu’nun görev süresi boyunca 4 kez zarar açıklayan Çaykur, 2017 yılında 567 Milyon 742 Bin TL zarar etti ve bu zararın 300 Milyon TL’si Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılandıktan sonra resmi zarar 267 Milyon 742 Bin TL açıklandı.

Ancak Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdürlük Binasında 25 Nisan tarihinde düzenlediği basın toplantısında zarar etmelerinin suçunu zararın 300 Milyon TL’ni karşılayan ve resmi zararın 267 Milyon TL 742 Bin TL olarak açıklanmasını sağlayan hükümete atmış ve hükümeti suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştu.

30 Eylül 2018 tarihinde yaş haddinden emekliliği dolacak olan ve 1 Ekim 2018 tarihinde emekliye ayrılacak olan İmdat Sütlüoğlu, aynı toplantıda görev süresinin son gününe kadar Çaykur Genel Müdürlüğüne devam edeceğini ifade ederek 24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimleri dolayısıyla aday adayı olmayacağını belirterek istifa etmeyeceğini söylemişti.

Ancak Sütlüoğlu’nun bir yıl içinde kuru çaya yaptığı 4. zammı kabul etmeyerek iptal eden hükümet aleyhinde yaptığı açıklamalar ve zararın sorumlusu olarak hükümeti suçlayıcı ifadeler kullanması istifa ettirilmek kaydıyla Genel Müdürlük görevinden alınmasına ve göreve başladığı 26 Nisan tarihinde istifa etmek zorunda bırakılmasına neden olduğu öğrenildi.

Sütlüoğlu’nun daha önce gerek Rize’den gerekse Şanlıurfa’da Güneydoğudaki bayiler tarafından Gıda, Tarım ve Haycancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya şikayet edildiği, Fakıbaba’nın da bu şikayetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği ve Sütlüoğlu’nun istifa etmek zorunda kaldığı günden bir gün önceki açıklamalarının bardağı taşıran damla olduğu bilgisine ulaşıldı.

SÜTLÜOĞLU, 25 NİSAN'DA HÜKÜMETİ BÖYLE SUÇLAMIŞTI

İLGİLİ HABERLERİMİZ

İmdat Sütlüoğlu Resmen Atandı (26 Nisan 2011)

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Görevden Alındığını Böyle Duyurdu

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Giderayak Suçu Hükümete Attı VİDEO İZLE

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu İstifa Etti