Görmez’den İslamofobi Vurgusu: İleri Gittiler

Görmez’den İslamofobi Vurgusu: İleri Gittiler
Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, "Avrupa'nın kalpleri kuşatan İslamofobi nefretler maalesef bizleri buldu. Din görevlilerini son günlerde casus ilan...

Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, "Avrupa'nın kalpleri kuşatan İslamofobi nefretler maalesef bizleri buldu. Din görevlilerini son günlerde casus ilan etmeye kalkışacak kadar ileriye gittiler" dedi.

Kütahya'daki din görevlileri buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam coğrafyasının zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Diyanet İşleri Teşkilatının 40 yıldır Avrupa'da var olduğunu dile getiren Görmez, "Avrupa'ya giden kardeşlerimiz burada biz biz olarak kalmak istiyoruz dediler. Bizim kapımızı çaldılar. Bunun için Diyanet İşlerimizin kapısını çaldılar. O günden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetleri oraya taşıdılar. Görevlilerimiz oraya ilim taşıdılar, hikmet taşıdılar. Bu 40 yıllık süre içinde Avrupa'nın her ülkesinde vatandaşlarımız olduğu her yerde Diyanet İşleri teşkilatımız oldu ve hizmet götürdü. Tarihimize baktığımızda o topluluklara 40 yılda sıkıntı çıkartacak bir tek örnek bize gösteremezler. Ama buna rağmen üzülerek belirteyim, bu büyük özveriye rağmen, barış elçilerinin o ülkelerin barışana birlikte yaşama ahlakına rağmen, o Avrupa'nın kalpleri kuşatan İslamofobi nefretler maalesef bizleri buldu. Barış elçilerini son günlerde casus ilan etmeye kalkışacak kadar ileriye gittiler. Fakat bizim meşrebimizin bir özelliği var. Bizim öldürmeye gelen bizde hayat bulacak inşallah" diye konuştu.

Din görevlilerinin 15 Temmuz gecesi önemli bir görev yaptığını anlatan Görmez, "Milletlerin tarihlerinde zor zamanları var. Böyle bir zor zamandan geçiyoruz. İslam coğrafyasının her kentinden kanların aktığı, gözyaşlarının aktığı, ateşlerin yükseldiği bir dönemden geçiyoruz. Batı'nın ve Doğu'nun bütün dünyanın rahmetini ve vicdanını kaybettiği bir dönemden geçiyoruz. Ülke olarak da millet olarak da zor süreçten geçiyoruz. Bu zor sürçler devam ediyor. Bu zor süreçlerde Diyanet İşleri teşkilatını büyük sorumluluklar düşüyor. 15 Temmuz ihanet gecesinde her görevlimiz bu ülkenin bekası için önemli vazife yapmıştır" şeklinde konuştu.

(Hüseyin Efe/İHA)

Kaynak:IHA