Görüldüğü yerde kafası kesilecek

Görüldüğü yerde kafası kesilecek
Borat adlı filmiyle çok konuşuldu, bu yıla ise Bruno filmi damgasını vurdu. Ama Sacha Baron Cohen bu kez yanlış adama çattı. Çünkü El Aksa Şehitleri Tugayı, Cohen'in ölüm fetvasını verdi.

Bruno filminde eşcinsel bir gazeteci kimliğiyle, ünlü ve önemli isimlerle röportaj yapan Sacha Baron Cohen, filmde El Aksa Şehitleri Tugayı'nın liderlerinden Abu Aita ile yaptığı görüşme yüzünden kendi eliyle ölüm emrini imzalamış oldu.

Abu Aita ile Kudus'te bir araya gelen Cohen, “Endüstrideki en iyi isimlerin sizin olduğunuzu duydum. Beni kaçırmanızı istiyorum. Böylece ünlü olurum. El Kaide 2001′lerin modasıydı” diyor. Bruno ayrıca, Aita’ya “Şekerim neden bıyığını kesmiyorsun. Kralınız Bin Ladin de evsiz bir Noel Baba’ya benziyor” diyor.

El Aksa Şehitleri Tugayı bu görüntülerin sinema salonlarında yayınlanmasının ardından Cohen için "bu adamın kafası kesilmeli" çağrısı yaptı. "Örgütümüzü küçük düşüren bu adamı cezalandıracağız" dedi.

COHEN VE AITA NELER SÖYLEDİLER

İngiliz komedyen Cohen katıldığı tv programı Letterman Show'da Aita ile görüşmelerini anlatmıştı. Buluşma yeri için Kudüs'te bir yer belirlediklerini, görüşmede can güvenliğinin olmadığından korktuğunu söylemişti.

Aita ise, görüştükleri yerin İsrail kontrolü altında bulunan Everest isimli bir restoran olduğunu; Cohen'in kendisine bu görüşmenin ve filmin Filistin meselesi açısından da önemli olduğunu, dünyanın farklı bir bakış kazanabileceğini söylediğini açıkladı.

'Mesele Filistin olunca, Cohen'in eşcinsel kimliğini de sorun yapmadık, can güvenliği gibi bir endişesi zaten olamazdı, çünkü bölge İsrail yönetiminde ve oraya hiç bir Filistinli silahla giremez' şeklinde Cohen'in iddialarına da karşılık verdi. 

AITA DAVA AÇACAK

'Beni tüm dünyaya bir terorist olarak gösterdi, oysa ben ne teroristim ne de El Aksa Şehitleri'nin lideriyim. Çabalayan bir Filistinliyim' şeklinde açıklamalarda bulunan Abu Aita'nın ardından, El Aksa Şehitleri, Sacha Baron Cohen için ölüm fetvası verdi.

Abu Aita, Cohen'in tutumu ve yalan söylemesi, ayrıca kendisinin kişilik haklarına tecavüz etmesi gerekçesiyle Cohen'e dava açacak. Cohen'in basın sözcüsü ise aktörün Aita'nın iddialarına yönelik bir yorumu bulunmadığını, meseleyi yapım şirketi Universal Pictures'ın üstleneceğini söyledi.