’Görünmez Kahramanlar’ Zigana’da Eğitim Kampında

’Görünmez Kahramanlar’ Zigana’da Eğitim Kampında
Türkiye'de yaşanan afetlere anında müdahale eden Afet ve Acil Durum (AFAD) kurumunun "görünmez kahramanları" Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki...

Türkiye'de yaşanan afetlere anında müdahale eden Afet ve Acil Durum (AFAD) kurumunun "görünmez kahramanları" Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı'nda eğitim kampına başladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi, 35 ilden 85 arama kurtarma personeliyle Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda eğitim görüyor.

2 bin 100 metre rakımlı Zigana'da "Doğada Arama ve Kurtarma Eğitim Kampı"nda katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verilirken, hafta sonu tamamlanacak eğitim kampını ziyaret eden Vali Okay Memiş, AFAD kurtarma personelinin Türkiye'nin görünmez kahramanları olduğunu söyledi.

Zigana Gümüş Kayak Yayla Kent tesislerinde AFAD eğitici ve kursiyerleri ile bir araya gelen Vali Memiş, yaptığı konuşmada Türkiye'nin en güzel coğrafyalarından birisinde AFAD'ın ikinci kez kış kampı düzenlediğini belirterek, "Bulunduğumuz güzergah tarihi ipek yolu üzerinde, Türkiye'nin en önemli stratejik kara yolları üzerinde olan bir bölge. Aynı zamanda çetin coğrafi koşulları olan ve aşılması vaktiyle çok zor olan bölge. Karadeniz iklimiyle karasal ikliminin geçiş güzergahında olan ve ulaşımında zorluklar yaşanan bir bölge. Sizlerin AFAD yetkilileri olarak ve AFAD çalışanları olarak bu kursa tabi olmanız çok anlamlı" dedi.

Son 14 yılda yapılan büyük yatırımlar sayesinde aşılmaz dağların, geçit vermez coğrafyanın artık bu özelliğinin yanında daha çok turistik ve kültürel değerleriyle ortaya çıktığını vurgulayan Vali Memiş, "2019 yılının sonunda karayolu olarak burayı sadece turistik ve bir takım araçların keyfi geçişlerinde kullanacağız. 2019 yılı sonunda dünyanın en uzun ikinci, Avrupa'nın ise en uzun tüneli olan Zigana Tüneli'nin yapılmasıyla birlikte bu güzergah tarihi ve turistik kimliğiyle zuhur edecek bölgemizde. Ben bu yatırımları ilimize, ülkemize ve bölgemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve hükümetimizin bütün yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Eminim hepinizin ayrı bir hikayesi vardır"

"Sizler çok büyük başarılara imza attınız" diyerek AFAD kurtarma personelini tebrik eden Vali Memiş, "Eminim hepinizin ayrı bir hikayesi vardır. Birçok hayat kurtardınız, hem Türkiye'de hem de dünyanın değişik yerlerindeki afetlere müdahale ettiniz. Türkiye'nin her yerinde teşkilatlanarak olaylara müdahale ediyorsunuz. Trafik kazalarına, doğal afetlere müdahale ediyorsunuz ve bu ülkenin görünmez kahramanlarısınız. İnsanların hayata tutunmasına vesile oluyorsunuz. Bu ülkenin insanlarında hepinizin çok büyük emeği var. Bu toplantıların da bu seminerlerin de sizin eğitimleriniz de çok büyük önemi var. Afet öncesinde hepimizin ülke olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım. Ama bu bir gerçek afet oluyor. İsteseniz de istemeseniz de oluyor. Olduktan sonra müdahale etmek çok önemli. Eğitimin sizlerin başarısına başarı katmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Eğitimde kursiyerler kış şartlarında arama kurtarma operasyonu konusunda gerekli eğitimleri aldıktan sonra yapacakları tatbikatla kampı tamamlayacak.

Geçtiğimiz Ocak ayında yine Zigana Dağı'nda eğitim düzenleyen AFAD Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün bundan sonraki süreçte de Zigana'da düzenli olarak kış eğitimlerini gerçekleştirmeyi planladığı öğrenildi.

’Görünmez Kahramanlar’ Zigana’da Eğitim Kampında

’Görünmez Kahramanlar’ Zigana’da Eğitim Kampında

’Görünmez Kahramanlar’ Zigana’da Eğitim Kampında

Kaynak:IHA