Görüşme bitti! UEFA, TFF'ye ne dedi?

Görüşme bitti! UEFA, TFF'ye ne dedi?
Türk futbolu için çok önemli bir viraj daha dönüldü. İşte UEFA'nın Türkiye'deki 'şike soruşturması' için ortaya koyacağı tavır...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve beraberindeki heyetin, UEFA yetkilileri ile yaptığı toplantı sona erdi. Toplantı çıkışında bir açıklama yapan Aydınlar, "İç bünyemizde olan bir hadise olduğu için hiçbir şekilde karışmayacaklar" dedi.

Aydınlar ve beraberindeki heyet, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve UEFA Hukuk İşleri Uzmanı Alasdair Bell ile İsviçre Nyon'da yaklaşık 1.5 saatlik görüşme yaptı.

UEFA yetkilileriyle yaptıkları ve şike davası üzerinde durdukları görüşmede, 26 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını ve 58. madde hakkında kulüplerin tavrını anlattıklarını söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AYDINLAR TOPLANTIDAN MUTLU ÇIKTI

"Toplantı son derece sıcak ve olumlu geçti. İç bünyemizde olan bir hadise olduğu için hiçbir şekilde karışmayacaklar. Bu durum tamamen bizi ilgilendiriyor. Şike dosyasındaki 8 takımı ilgilendiren bir konu... Kararımıza saygı duyacaklar. Türk futbolu için gereken bütün kolaylıkları göstereceklerini ifade ettiler. Bütün dikkatler şimdi 26 Ocak'taki Genel Kurul'a çevrildi."

UMARIM KİMSE CEZA ALMAZ

Görüşmeden 'gülerek' çıkan Mehmet Ali Aydınlar ayrıca, "26 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul öncesi bilgi alışverişinde bulunduk. UEFA bizden beklentilerini ortaya koydu. UEFA yetkilileri, TFF tarafından yapılması gerekenler olmazsa, yaptırımların neler olacağını masaya yatırdı. UEFA'nın bu konudaki beklentilerini aldık. Bu beklentilerin karşılanmaması halinde uygulanacak müeyyideler nelerdir, bunları konuştuk. İnşallah hiçbir suçlu çıkmaz. Yanlış bir şey yapmamışlardır. Kimse cezaya muhatap olmaz. Varsayımlar üzerine yapılan görüşmele" dedi.

Toplantıda ayrıca Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA ve TFF aleyhine CAS'ta açtığı tazminat davasının gündeme geldiği de belirtildi.

UEFA'NIN GÖZLEMCİSİ: ŞENES ERZİK

Bu arada 26 Ocak'taki Genel Kurul'da UEFA gözlemcisi olarak Şenes Erzik görev yapacak. Erzik, UEFA adına gelişmeleri takip edip rapor edecek. UEFA, Genel Kurul'a başka bir isim göndermeyecek.

Öte yandan şike dosyasında adı geçen 8 takım şunlar: Fenerbahçe, Beşiktaş, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, Eskişehirspor, İstanbul BŞB, Giresunspor.