Göz Kapağı Düşüklüğü Baş Ağrısına Yol Açabilir

Göz Kapağı Düşüklüğü Baş Ağrısına Yol Açabilir
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, kaş ve alın bölgesindeki kasları yukarı doğru zorlayarak sinirlere yapılan baskının...

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, kaş ve alın bölgesindeki kasları yukarı doğru zorlayarak sinirlere yapılan baskının baş ağrısına sebebiyet verebildiğini belirtti.

İnsanın kendini ifade etmesi ve duygusal mesajlar iletmesinde gözlerin anahtar rol oynadığına dikkat çeken Prof. Dr. Mesut Özcan, genetiğe, dış etkenlere ve yaşlanmaya bağlı olarak göz çevresinde meydana gelen değişikliklerin yüzde en erken fark edilen yaşlanma belirtisi olduğunu söyledi. Özcan, "Göz kapağı düşüklüğü kişinin görüş alanını engellemektedir. Düşüklüğe bağlı olarak normal görüş açısı bozulan kişi, kaş ve alın bölgesindeki kasları yukarı doğru zorlayarak sinirlere ister istemez yüksek bir baskı uygular. Alın kaslarının sinire yaptığı bası ile baş ağrısı da kaçınılmaz olur. Alın kaslarının sürekli bu şekilde çalışması neticesinde bu bölgede derinleşen yatay çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm verir" dedi.

Üst ve alt göz kapaklarında sarkmalar ve torbalanmaların belirginleşmeye başladığı 35 ile 40 yaş üzerindeki kişilerin bu operasyon için uygun aday olduğunu aktaran Özcan, "Göz kapağı estetiği ve göz çevresi estetiği bütünsel yaklaşımla ele alındığında tatminkar sonuçlar alınabilir. Göz kapağı estetiği ile birlikte ihtiyaç varsa kaş kaldırma, alın germe ve yüz germe operasyonları da yapılabilir. Estetik plastik cerrahinin prensiplerine uygun olarak yapılan özel dikişler ile izler belirgin olmayacak şekilde operasyon tamamlanır" diye konuştu.

(Abdullah Çibir / İHA)

Kaynak:IHA