Gözler Semih'in üzerinde!

Gözler Semih'in üzerinde!
Galatasaray alt yapısında yetişen Semih Kaya, Bank Asya 1. Lig'te ortaya koyduğu performansla dikkat çekiyor.

Son yıllarda ülkemizde yetenekli oyuncu yetişmiyor söylemlerine inat, Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'te bir çok yetenekli oyuncu adından söz ettirmeye başladı. Bunlardan biri de Galatasaray alt yapısında yetişen, A takıma kadar yükselen ancak daha sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle çıkışı kesintiye uğrayan Semih Kaya. Semih şu an 20 yaşında ve Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kartalspor'da kiralık olarak forma giyiyor.

Son haftalarda ortaya koyduğu performansla Bank Asya 1. Ligi takip edenlerin gözü onun üzerine çevrildi. Kartalspor'un son 3 maçında da 90 dakika forma giyen genç oyuncu, adeta yeniden doğuyor. Ergün Penbe'nin takımın başından ayrılmasından sonra Kartalspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Engin Korukır, genç oyuncusuna güvendi ve formayı verdi. Korukır, yaptığı açıklamalarda da Semih'ten memnuniyetini dile getiriyor.

Uzun boyu, ayağına hakimiyeti ve atletik yapısıyla Semih, Milli Takımımız için de umut veriyor. Genç stoperin, Galatasaray ile 2011 Mayıs ayına kadar sözleşmesi devam ediyor.

Galatasaray formasıyla 3 lig, 1 de kupa maçına çıkan genç oyuncuya, o dönem takımın başında olan Bülen Korkmaz şans vermişti. Korkmaz'ın da Semih ile ilgili görüşlerini aldık.

KORKMAZ: "SEMİH ÇALIŞMAK İSTEDİĞİM OYUNCULARDAN BİRİ"

İşte efsane kaptanın, genç oyuncu ile ilgili görüşleri: "Galatasaray'da sürekli oynatmayı düşündüğüm bir oyuncuydu. Onun gelişimini sağlaması için üç tane hazırlık maçı aldım. Çünkü ilk dönemlerinde pozisyon almasında sıkıntı vardı ama bu hazırlık maçlarından sonra bu sıkıntısını büyük ölçüde giderdi. Daha sonra ise çok ilerleme kaydetti. Hatta Hamburg maçında Semih'i oynatmadığım için eleştirilmiştim ama dediğim gibi o dönemde gelişimi devam ediyordu. Daha sonra ise formayı verdim ama şanssız bir sakatlık yaşadı.

Kartalspor'daki son maçlarını ben de izliyorum. Fizik ve pozisyon anlamında kendisini çok geliştirmiş. Kaletile bir kumaşı var ve umut vaat ediyor. Kartalspor'da ilk yarıda sağ bekte zaman zaman oynatıldı ama asıl verimli olacağı mevkii stoper. Stopere geçince daha faydalı olmaya başladı. Semih her zaman çalışmak istediğim oyunculardan biridir. Galatasaray'a dönerse faydalı olur mu, bunu söylemek için ise biraz erken. Bu çalışacağı teknik direktöre de bağlı bir durum."

Haber:Hilmi Sever