Grevli Sendika Yasası Çıkarılmalı

Grevli Sendika Yasası Çıkarılmalı
Eğitim-Bir-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Hıdır Yıldırım, ''En önemli isteğimiz mutlaka grevli ve toplu sözleşmeli bir sendika yasasının çıkarılmasıdır'' dedi.

Yıldırım, Eğitim Bir-Sen Rize Şubesinde, sendika üyeleriyle yaptığı toplantıda, sendika olarak gerçekleştirmeye çalıştıkları faaliyetler hakkında, üyelerini bilgilendirmek amacıyla yurt gezilerinde bulunduklarını belirtti.

Eğitim-Bir-Sen olarak geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığında yetkili sendika unvanı aldıklarını kaydeden Yıldırım, şunları anlattı: ''Bu yetkinin gereği olarak da bakanlıktaki çalışanları temsil etmek üzere bakanlığın idari kurul toplantılarına katıldık. Geçmiş yıllarda çalışanları temsil eden sendikaların elde edemediği pek çok konuyu çözüme kavuşturarak 21 maddelik bir anlaşma metni imzaladık. Bundan sonraki gayretimiz imza altına aldığımız hususların hayata geçirilmesine yönelik ciddi bir takip gerçekleştirmek adına olacaktır. Böylece çalışanlarımızın sıkıntı yaşadığı konularla ilgili olarak sağladığımız bu mutabakatı hayata geçirerek arkadaşlarımızın daha olumlu çalışma ortamlarına kavuşmasını sağlayacağız.''

Sendika yasasına da değinen Yıldırım, ''Memur-Sen Konfederasyonu'nun yetkili sendika unvanı ile toplu görüşme masasında yaşadığı sıkıntılardan ders çıkarılmasını istiyoruz. Bu nedenle en önemli isteğimiz mutlaka grevli ve toplu sözleşmeli bir sendika yasasının çıkarılmasıdır.'' şeklinde konuştu.

Yıldırım, sendika olarak tabandan tavana doğru teşkilatlanan bir örgüt olduklarını dile getirerek, illerde sendika çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri konularında da şuralar düzenlediklerini sözlerine ekledi.