GS-BJK Derbisi Galatasaray'ın

GS-BJK Derbisi Galatasaray'ın
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasındaki dev derbide Beşiktaş'ı konuk eden lider Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle ezeli rakibini 2-01 yendi ve ligde iki maç aradan sonra galip geldi.

2013'ün ilk derbisinde Sarı-kırmızılılar'a 3 puanı getiren golleri Emre ve Riera atarken, ligde 11 maç aradan sonra kaybeden Siyah-beyazlılar'ın tek golünü Sivok kaydetti. Galatasaray'da Melo kırmızı kart görürken, Sarı-kırmızılılar derbide son 29 dakika 10 kişiyle mücadele etti.

Türk Telekom Arena'da oynanan dev mücadeleye Galatasaray adeta 1-0 önde başladı.

GALATASARAY DERBİYE ADETA 1-0 ÖNDE BAŞLADI

Sarı-kırmızılılar, maçın henüz 3. dakikasında Umut Bulut'un asistinde Emre Çolak'la golü buldu ve derbide öne geçmeyi başardı. 1-0

Maçın ilk dakikalarında rakibinin ön alanda uyguladığı pres nedeniyle topu ileriye taşımakta zorlanan Beşiktaş, özellikle 20. dakikadan itibaren topla daha çok oynamaya başladı.

Maçın 25. dakikasında Beşiktaş, Roberto Hilbert'le beraberlik golüne çok yaklaştı, ancak Alman futbolcu bu pozisyondan sonuç alamadı.

MEHMET ALİ BİRAND UNUTULMADI

Derbinin 32. dakikasında geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Mehmet Ali Birand, Türk Telekom Arena tribünlerini dolduran Galatasaraylı taraftarlar tarafından alkışlarla anılırken, ilk yarının son bölümlerinde Galatasaray daha etkiliydi.

Maçın 41. dakikasında Emre Çolak'la etkili olan Galatasaray, ilk yarının uzatma dakikalarında kendisini rahatlatan golü buldu.

RIERA KAFA GOLÜYLE FARKI 2'YE ÇIKARDI

Derbide 45+1. dakika oynanırken Sarı-kırmızılılar'ın kazandığı bir duran topta Selçuk İnan ceza sahasına ortasını yaptı, kafayla topu ağlara gönderen Albert Riera farkı 2'ye çıkardı. 2-0

İlk yarısını Galatasaray'ın 2-0 önde tamamladığı derbinin ikinci yarısı da golle başladı, ancak bu kez golü bulan taraf Beşiktaş oldu.

SIVOK'UN GOLÜ BEŞİKTAŞ'I UMUTLANDIRDI

Maçın 46. dakikasında Siyah-beyazlılar'ın kazandığı bir duran topta Manuel Fernandes asistini yaptı, Tomas Sivok da kafayla topu ağlara gönderdi ve takımını umutlandıran isim oldu. 2-1

Beşiktaş'ın golünden sonra çabuk toparlanan Galatasaray, oyunu yine rakip yarı alana yıkarken, derbinin 61. dakikasında saha bir anda karıştı.

OĞUZHAN'A TÜKÜREN MELO'YA KIRMIZI KART

Bu dakikada yarı alana yakın bir bölgede Necip Uysal'ın Felipe Melo'ya müdahalesini maçın hakemi Tolga Özkalfa faul olarak değerlendirdi. Bu karar sonrası özellikle Oğuzhan Özyakup, Felipe Melo'ya büyük tepki gösterirken, Brezilyalı yıldız da genç futbolcuya karşılık verdi.

Olayları yakından izleyen Tolga Özkalfa, futbolcuların sakinleşmesinin ardından Felipe Melo'ya direkt kırmızı kart gösterdi.

HAMİT ALTINTOP MUTLAK BİR GOLÜ KAÇIRDI

Felipe Melo'nun kırmızı kartıyla sahada 10 kişi kalan Galatasaray, 64. dakikada Hamit Altıntop'la mutlak bir golü kaçırırken, derbinin son bölümleri adeta nefes kesti.

Bu bölümde iki takım da girdiği ataklardan sonuç alamazken, Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde iki maç aradan sonra kazanan Galatasaray, puanını 36'ya yükseltti ve en yakın takipçisi Beşiktaş ve Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Ligde 11 maç aradan sonra kaybeden Beşiktaş ise 31 puanda kaldı.

galatasaray-besiktas-maci.jpg

Galatasaray 2 - 1 Beşiktaş

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Tolga Özkalfa xx, Cem Satman xx, Ekrem Kan xx

GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx, Semih xx, Dany xx, Riera xx, Hamit xx, Selçuk xxx, Melo xx, Emre Çolak xx (Sneijder dk. 57 x), Elmander xx (Hakan Balta dk. 69 x), Umut Bulut xx (Engin dk. 58 xx)

YEDEKLER: Eray, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Burak Yılmaz

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BEŞİKTAŞ: McGregor x, Mehmet Akgün x (Oğuzhan dk. 46 xx), İbrahim Toraman x, Sivok xx, Gökhan Süzen x, Veli x (Mehmet Akyüz dk. 75 x), Necip xx, Hilbert x, Fernandes xx, Olcay x (Dentinho dk. 59 x), Holosko x

YEDEKLER: Cenk, Ersan Gülüm, Escude, Emre Özkan

TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

GOLLER: Emre Çolak (dk. 3), Reira (dk. 45+1) (Galatasaray), Sivok (dk. 46) (Beşiktaş)

KIRMIZI KART Melo (dk. 61) (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Elmander, Hamit (Galatasaray), Veli, Hilbert, Sivok, Necip, Oğuzhan (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

3'te Galatasaray, Emre Çolak'ın golüyle 1-0 öne geçti. Dev derbi adeta golle başladı. Derbinin ilk tehlikeli atağında, Elmander'in pasında Umut sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Arka bölümdeki Emre Çolak'ın topun gelişine yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci McGregor'un solundan ağlarla buluştu. 1-0

8'de G.Saray'da sol kanattan Melo'nun ceza sahasına ortasında arka bölümde Elmander topa hamle yaptı. Ancak İsveçli futbolcunun vuruşu kötü olunca, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

15'te G.Saray'ın sağ taraftan kazandığı serbest atışta topun başına geçen Selçuk, falsolu bir vuruşla direkt kaleyi düşündü. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci McGregor topu yumruklayarak tehlikeyi önledi.

19'da Beşiktaş'ın yarı alana yakın bir bölgeden hafif sol çaprazdan kazandığı serbest atışta topun başına geçen Fernandes orta-şut karışımı bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

24'te G.Saray'da sol kanattan Riera'nın ceza sahasına ortasında Beşiktaş defansı, Elmander'den önce kafayı vurdu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

25'te Beşiktaş, Hilbert'le beraberlik golüne çok yaklaştı. Bu dakikada Olcay'ın defansın arkasına gönderdiği topa, Hilbert hareketlendi. Kaleci Muslera'nın öne açıldığını gören Hilbert, ceza yayı üzerinden aşırtma bir vuruş denedi. Alman futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

26'da G.Saray'da ceza sahasında topla buluşan ve soldan köşeye kadar inen Hamit'in içeriye çevirdiği topa Elmander'den önce müdahale eden İbrahim Toraman, tehlikeyi önledi.

27'de Beşiktaş'ta Necip'in pasında Olcay, ceza sahası dışından sol çaprazdan yerden bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

30'da G.Saray'ın sağ taraftan kazandığı serbest atışta Sabri ceza sahasına ortaladı. McGregor'un da kalesini terkettiği pozisyonda Umut'tan önce topa müdahale eden Sivok ters bir kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla yandan kornere çıktı. Sarı-kırmızılılar köşe atışından sonuç alamadı.

32'de Beşiktaş'ın sol taraftan kazandığı serbest atışta Fernandes ceza sahasına doğru orta-şut karışımı bir vuruş yaptı. Yerden seken top, kaleci Muslera'da kaldı.

Bu arada geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Mehmet Ali Birand, 32. dakikada Türk Telekom Arena'daki taraftarlar tarafından alkışlarla anıldı.

41'de G.Saray'da Selçuk'un pasında ceza sahasında topu kontrol eden ve önünü boşaltan Emre, sol çaprazdan sağ ayağıyla yerden sert vurdu. Kaleci McGregor iki hamlede topu kontrol etti.

44'te G.Saray'da Sivok'tan topu kapan ve ceza sahasına giren Umut'un yerden pasında kademeye giren Mehmet Akgün, Elmander'den önce topa müdahale etti. Sağ tarafa açılan topu kontrol eden Umut bir kez daha içeriye ortaladı. Beşiktaş defansı, Elmander'den önce topa müdahale etti ve tehlikeyi önledi.

45+1'de G.Saray, Riera'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Sarı-kırmızılılar'ın sol taraftan kazandığı serbest atışta Selçuk ceza sahasına ortaladı. Ön direkte Riera kafayı vurdu. Meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu. 2-0

İlk yarının geri kalan kısa bölümünde iki taraf da etkili olamazken, G.Saray soyunma odasına 2-0 önde girdi.

Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Siyah-beyazlılar'da Mehmet Akgün'ün yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu.

46'da Beşiktaş, Sivok'un golüyle farkı 1'e indirdi. Siyah-beyazlılar'ın sol taraftan kazandığı köşe atışında Fernandes ceza sahasına ortaladı. Ön direkte iyi yükselen Sivok'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1

50'de G.Saray'ın yaklaşık 35 metre mesafeden kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazandığı serbest atışta topun başına geçen Hamit direkt kaleyi düşündü. Ancak bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

52'de G.Saray'da ceza sahasında topla buluşan Hamit, çaprazda olmasına rağmen sağ taraftan sert bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

55'te G.Saray'da Elmander'in pasında topla ceza sahasına sokulan Umut, önünü boşaltıp sert bir vuruşla şansını denemek istedi. Son anda kademeye giren Sivok'a çarpan top üstten kornere çıktı. Sarı-kırmızılılar köşe atışından sonuç alamadı.

57'de G.Saray'ın yeni transferi Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, Emre Çolak'ın yerine oyuna dahil oldu ve Sarı-kırmızılı formayla ilk kez boy göstermeye başladı. G.Saray'da ayrıca Umut Bulut'un yerine Engin Baytar oyuna girdi.

59'da Beşiktaş'ın yeni transferi Brezilyalı yıldız Dentinho, Olcay Şahan'ın yerine oyuna dahil oldu. Dentinho, Siyah-beyazlı formayı ilk kez giymiş oldu.

61'de G.Saray, sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikada yarı alana yakın bir bölgede Melo, Necip'in müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi faulü işaret ederken, bu pozisyon sonrası saha bir anda karıştı. Aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle Oğuzhan, Melo'ya tepki gösterirken, Brezilyalı futbolcu da bu tepkiye karşılık verdi. Maçın hakemi, bu sırada Oğuzhan'a tükürdüğü gerekçesiyle Melo'ya direkt kırmızı kart gösterdi. Sarı-kırmızılılar sahada 10 kişi kaldı.

64'te G.Saray, Hamit'le mutlak bir golü kaçırdı. Bu dakikada sağ taraftan Sabri'nin ceza sahasına ortasında Elmander'den önce Sivok topa ayak koydu. Kısa düşen topu önünde bulan Hamit'in bomboş pozisyonda sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

67'de G.Saray'ın ani gelişen atağında, ceza sahasında topla buluşan ve sağ taraftan köşeye kadar inen Hamit'in içeriye çevirdiği top, kaleci McGregor'da kaldı.

76'da G.Saray'da topla hareketlenen ve ceza sahasına sokulan Sabri'nin sağ çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Sabri'de kaldı.

83'te Beşiktaş'ın sol taraftan kazandığı serbest atışta Fernandes ceza sahasına ortaladı. Kalesini terkeden Muslera, topu yumruklayarak tehlikeyi önledi. Pozisyon sırasında Holosko'yla çarpışan Muslera kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

90'da G.Saray'ın ani gelişen atağında, Hakan Balta sol taraftan ceza sahasına yerden ortaladı. Selçuk topuk pasıyla meşin yuvarlağı Sneijder'e aktarmak istedi. Beşiktaş defansı tehlikeyi önledi.

90+1'de Beşiktaş'ta Fernandes'in pasında ceza sahasında topla buluşan Mehmet Akyüz, önünü boşalttıktan sonra sol çaprazdan yerden vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

Derbinin geri kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, G.Saray sahadan 2-1 galip ayrıldı.