GS ve BJK Tur'a çıkıyor

GS ve BJK Tur'a çıkıyor
UEFA Kupası'nda Galatasaray ve Beşiktaş'ın play-off turuna kalmasına sadece bir 90 dakika kaldı. İki ekibimiz de tur atlarsa...

UEFA Kupası'nda Galatasaray ve Beşiktaş'ın play-off turuna kalmasına sadece bir 90 dakika kaldı. İki ekibimiz de tur atlarsa, Trabzonspor'un da bu turdan katılacağı play off'a yükselecek. Prag'daki ilk maçta Viktoria Plzen ekibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 21.00'de İnönü'de rövanşa çıkacak.

Beşiktaş'a bu turu geçmesi için her türlü galibiyet ile birlikte 0-0'lık sonuç da yarıyor. 1-1'de maç uzayacak. 2-2 ve daha farklı beraberliklerde ise Çek ekibi turlayacak. Galatasaray'ın işi ise birazcık zor.

Ali Sami Yen'de Sırp OFK ile 2-2 berabere kalan Cim-Bom deplasmanda tur arayacak. 18.00'de başlayacak maçta Galatasaray'a tek farklı galibiyet bile yetecek. 1-1'lik beraberlikte ise Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne veda edecek.

OFK BELGRAD-GALATASARAY

Galatasaray ile Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Belgrad'da karşı karşıya gelecek.

Başkent Belgrad'daki Omladinski Stadı'nda TSİ 18.00'de başlayacak ve NTV'den naklen yayınlancak maçı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Daniel Stalhammar yönetecek.

İstanbul'da ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Galatasaray, rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra, 2-2'nin üstündeki gollü beraberliklerde turu geçecek.

Karşılaşmada normal süre 2-2 berabere biterse uzatma bölümüne geçilecek. Uzatmada da aynı skor değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

İlk maçta deplasmanda 2-0 yenik durumdan 2-2'lik beraberliği yakalayan Sırp temsilcisi ise her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0 ve 1-1'lik beraberliklerde bile play-off turuna yükselecek.

GALATASARAY'IN AVRUPA KUPALARINDA 235. MAÇI

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Sırbistan'ın OFK Belgrad takımına konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 235. maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 68, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 234 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 234 maçta 89 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 60 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 326 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 333 gol gördü.

CİMBOM'UN DEPLASMAN KORKUSU YOK

Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalarak tur avantajını OFK Belgrad'a kaptıran Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı son 13 deplasman maçında sadece 1 yenilgi aldı.

Avrupa kupalarında 2007-08 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Bayer Leverkusen'e karşı 21 Şubat 2008 tarihinde 5-1 gibi farklı bir skorla yenildikten sonra 622 gün yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, geride kalan sezonda UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda liderliği garantiledikten sonra eksik kadrosuyla çıktığı maçta Avusturya'nın Sturm Graz takımına 1-0 mağlup oldu.

Deplasmanda, iyi bir istatistik yakalayan Galatasaray, son 13 dış saha maçının 7'sini kazanırken, 1 kez yenildi, 5'ini ise eşitlikle tamamladı.

''Cim Bom'', son 13 deplasman maçında rakip filelere 25 gol gönderdi ve kalesinde ise 11 gol gördü.

DEPLASMAN KARNESİ

Galatasaray'ın Avrupa kupalarında yaptığı son 13 deplasman maçının sonuçları şöyle:

Sezon      Organizasyon                    Rakip          Sonuç

---------------------------------------------------------------         

2008-09    UEFA Kupası                   Bellinzona        4-3

           UEFA Kupası                   Benfica           2-0

           UEFA Kupası                   Hertha Berlin     1-0

           UEFA Kupası                   Bordeaux          0-0

           UEFA Kupası                   Hamburg           1-1

2009-10    UEFA Avrupa Ligi Eleme Turu   Tobol             1-1

           UEFA Avrupa Ligi Eleme Turu   Maccabi Netanya   4-1

           UEFA Avrupa Ligi Eleme Turu   Levadia           1-1

           UEFA Avrupa Ligi              Panathinaikos     3-1

           UEFA Avrupa Ligi              Dinamo Bükreş     4-1

           UEFA Avrupa Ligi              Sturm Graz        0-1 (Mağlubiyet)

           UEFA Avrupa Ligi              Dinamo Bükreş     3-0

           UEFA Avrupa Ligi              Athletico Madrid  1-1

BEŞİKTAŞ-VIKTORIA PLZEN

Beşiktaş ile Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımları, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

BJK İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve D Smart'tan naklen yayınlanacak maçı Belçika Futbol Federasyonu'ndan Jerome Efong Nzolo yönetecek.

Deplasmandaki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bugünkü rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0 beraberlik halinde bile turu geçecek.

Karşılaşmada normal süre 1-1 berabere biterse uzatma bölümüne geçilecek. Uzatmada da aynı skor değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

Çek Cumhuriyeti temsilcisi ise rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra, 1-1'in dışındaki gollü beraberliklerde play-off turuna yükselecek.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KUPALRINDA 140. MAÇI

Beşiktaş, Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile İstanbul'da yapacağı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 140. karşılaşmasına çıkacak.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 139 maçtan 46'sını kazanıp, 29'unda berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi.

Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 164 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 208 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

AVRUPA MESAİSİ

Beşiktaş'ın, Avrupa kupalarında yaptığı maçların performans tablosu şöyle:

                          
Organizasyon                K    O    G    B    M     A     Y

------------------------   ------------------------------------

K.K.Kupası ve Ş.Ligi       15   64   20   12    32    59   101

Kupa Galipleri Kupası       7   20    4    4    12    21    38

UEFA Kupası                10   55   22   13    20    84    69

-----------------------    ------------------------------------

Toplam                     32  139   46   29    64   164   208

HÜKMEN GALİBİYETLER

Beşiktaş'ın, haberde değerlendirmeye alınmayan, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor.

Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-1959 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-1987 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nin APOEL takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.