Gso Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gso Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Deprem sonrası sosyal ve ekonomik devamlılığın sağlanması için yürütülen çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bu çerçevede Gaziantep'in durum tespit raporu ve iş dünyasının beklentilerinin yer aldığı yeni raporu sanayicilerle paylaştı.

Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu toplantının açılış konuşmasında, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Şehrimizde ve bölgemizde çok ağır bir felaket yaşadık. Allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

Depremin etkilerini azaltabilmek için gerek Odalar olarak gerekse devletin imkanları dahilinde ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Konukoğlu, "İçinde bulunduğumuz bu zor dönemi de birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşacağız" şeklinde konuştu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, Ramazan ayının ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "İnşallah yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhu içerisinde Ramazan ayının manevi atmosferiyle yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz" dedi.

Depremden zarar görenlerin yaralarına merhem olmak ve sanayinin yeniden toparlanması için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Ünverdi, "Depremin şehrimize etkilerini analiz ediyor, sorunlar, çözüm önerileri ve beklentilerimizi raporlar halinde ilgili bakanlık ve kurumlara iletmeye devam ediyoruz. Toplantılarımızda, birebir görüşme ve ziyaretlerle sizlerden gelen talepleri her platformda dile getiriyoruz. Bu çerçevede, Ticaret Bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne sanayicilerimizden gelen talepler çerçevesinde içerisinde; lojistik-tedarik, teşvik ve destekler, yeni yatırım alanları-altyapı, ihracat destekleri, istihdam ve çalışma hayatı, bankalar ve finansmana erişim, vergisel destekler ile psikolojik-sosyolojik destekler başlıklarının yer aldığı Odamız tarafından hazırlanan yeni raporları sunduk" diye konuştu.

Ünverdi, Sanayi Odaları olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, İstanbul Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde, depremden etkilenen 11 ilin ekonomilerinin yeniden canlandırılması ve normalleşmesi sürecine katkı sağlamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirerek, 5 farklı proje önerisinde bulunduklarını hatırlatarak çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Gso Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gso Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gso Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.