GS'ye İlki Yaşatan Denizli'den GS-Real Yorumu

GS'ye İlki Yaşatan Denizli'den GS-Real Yorumu
Galatasaray'a Avrupa tarihinde 3 farklı mağlubiyetten tur atlatan tek Teknik Direktör olan Ç.Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Galatasaray-Real Madrid maçını değerlendirdi.

Avrupa Kupaları'nda 6 kez 3 ve daha farklı sonuçla ilk maçını kaybeden ve sadece Mustafa Denizli döneminde tur atlayan Galatasaray, Fatih Terim ile aynı imkansızı bu akşam başarmak için Real Madrid ile zorlu mücadeleye çıkıyor. O dönem Galatasaray'ın başında bulunan ve milyonları sokağa dökerek Galatasaray'a tarihi zaferi yaşatan Ç.Rizespor'un Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yaptığı açıklamada Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi’nde başarılar dileyerek Read Madrid’in Galatasaray’ın sadece biraz önünde olduğunu söyledi

DENİZLİ'DEN GALATASARAY'A BAŞARILAR

Denizli, Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi’nde başarılar dileyerek Read Madrid’in Galatasaray’ın sadece biraz önünde olduğunu söyledi. Denizli “Futbolu futbol yapan kestirilemeyen taraflarıdır. Real Madrid, Real Madrid ise bu da Galatasaray’dır kardeşim. Galatasaray dediğiniz takımda bugün o mücadeledeyi kazanmış futbolcular var. Orada mücadele etmiş futbolcular var. Kupayı kaldırmış futbolcular var. Real Madrid’de kaç tane var. Real Madrid gayet tabi Galatasaray’ın biraz önünde bir takım. Ama öyle açık ara önünde bir takım değil. Galatasaray’ın işi oldukça zor. Ama hoca ne diyor; 'Biz zorları severiz'. Zoru sevmek daha fazla keyif verir. İnşallah başarırlar” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA DENİZLİ İLE GALATASARAY TARİH YAZMIŞTI

1988-89 sezonunda eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 2. turunda, İsviçre'nin o yıllarda Avrupa'da söz sahibi takımlarından Neuchatel Xamax'a ilk maçta deplasmanda 3-0 yenilince de Galatasaraylı taraftarların dünya başına yıkılmıştı.

Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğünü yaptığı sarı kırmızılı takımın İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı rövanş maçında ise imkansız denilen şey oldu. Karşılaşmadan 5-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray, tur biletini cebine koyup çeyrek finale kalmayı başardı.

Galatasaray'ın Real Madrid maçı öncesi 3 kez Kupa Galipleri Kupası'nda, 3 kez de Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yaşadığı 3 ve üzeri farklı ilk maç mağlubiyetleri şöyle:

Sezon Rakip Organizasyon Tur Skorlar
-----------------------------------------------------------------------
1965-66 Sion Kupa Galipleri Kupası 1. Tur 1-5 (D) / 2-1
1966-67 Rapid Wien Kupa Galipleri Kupası 1. Tur 0-4 (D) / 3-5
1976-77 Anderlecht Kupa Galipleri Kupası 2. Tur 1-5 (D) / 1-5
1987-88 PSV Eindhoven Şamp. Kulüpler Kupası 1. Tur 0-3 (D) / 2-0
1988-89 Neuchatel Xamax Şamp. Kulüpler Kupası 2. Tur 0-3 (D) / 5-0
Steaua Bükreş Şamp. Kulüpler Kupası Yarı F. 0-4 (D) / 1-1