Gül, Onur üyesi oldu!

Gül, Onur üyesi oldu!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Trabzopnspor Kulübünü ziyaret etti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan, Mustafa Cumur, Cevet Erdöl, Kemalettin Göktaş ve Safiye Seymenoğlu iler birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisileri’ne gelen Gül’ü, Başkanımız Sadri Şener, yönetim kurulu üyelerimiz, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, Futbol Danışmanı Ahmet Suat Özyazıcı, futbolcular Tolga Zengin, Mustafa Yumlu ile Çocuk ve Gençlik Geliştirme Merkezi’ndeki minik sporcular karşıladı.

Minik sporcularla fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül daha sonra yönetim kurulu odasında ağırlandı.

Gül’e burada Başkan Sadri Şener tarafından plaket, eşi Hayrünisa Gül’e iletilmek üzere Trabzon işi hasır bilezik, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş tarafından arkasında isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması, Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak tarafından da ‘Onur Üyesi Belgesi’ ve ‘Onur Üyesi Kimlik Kartı’ verildi.

Hediyelerin ardından bir konuşma yapan Gül, “Artık Trabzonspor’un onur üyesiyim, Beşiktaş’ın da kongre üyesiyim. Öncelikle Trabzonspor’u ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Doğrusu futbolla bu kadar bütünleşen başka bir şehir var mı bilmiyorum. Türkiye’de olmadığını biliyorum. Varsa belki Latin Amerika’da bazı ülkelerde olabilir. Sayın Bakan Faruk Bey bana 1930’lu yıllara ait bir resim göstermişti. Başlarında örtüleriyle nineler, hanımlar futbol seyrediyorlardı. Bir şehrin futbolu bu kadar sahiplenmesi çok ender. Futbol bu kente önderlik yapıyor. Her ilin bazı özellikleri oluyor. Bu kenti de futbol tanıtıyor. Türkiye’de üç büyük takım bilinirdi ama Trabzonspor onların yanında dördüncü büyük oldu. Umarız bu sayı artar. Bunun işaretlerini de görüyoruz. Bu sene de Bursaspor şampiyon oldu. Bir ülke kalkınırken her yanıyla güçleniyor. Sadece siyaset ve ekonomisiyle güçlü olmuyor. Sporda, müzikte, bilim alanında her şeyiyle bir ülke birlikte kalkınıyor. Bu anlamda Türk sporu son yıllarda çok büyük hamleler yaptı. Çok değerli Türk futbolcular yabancı ülkelerdeki takımlarda oynuyor” dedi.

GENÇ MUSTAFA'YA ÖVGÜ!

Gül, Beşiktaş galibiyeti nedeniyle tebriklerini iletirken, “Futbolda kim iyi oynarsa o kazanıyor. Dün akşam televizyonda izledim maçı. Mustafa’nın golü gerçekten şahane bir goldü. Sahada belki fark edilmiyor ama yükselişi ve vuruşu çok iyiydi. Hakan bir çok golü kurtardı ama ona yapacak bir şeyi yoktu” diye konuştu.