Gül ve Eşi 12 Haziran'da Rize'de

Gül ve Eşi 12 Haziran'da Rize'de
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eşi Hayrünnisa Gül ile beraber 12 Haziran'da Rize'ye gelecek. İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün Rize programı:

Cumhuriyet tarihinde 5. kez, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ardından 20 yıl sonra Rize'ye gelen Cumhurbaşkanı sıfatını kazanacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eşi Hayrünnisa Gül ile beraber 12 Haziran Çarşamba günü Rize'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül Rize'de birgün konaklayacak. 13 Haziran Perşembe günü ise Gül ve eşi Artvin'e geçecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2010 yılı Ekim ayı içerisinde Rize'ye gerçekleştirmeyi planladığı ancak gerçekleştiremeyip ileri bir tarihe ertelediği gezi amaçlı ziyareti 12 ve 13 Haziran tarihlerinde Eşi Hayrünnisa Gül ile beraber gerçekleştirecek.

12 Haziran Çarşamba Günü Cumhurbaşkanlığına ait uçakla saat 10.30'da Trabzon'a inecek olan Cumhurbaşkanı Gül, karayoluyla Rize'ye hareket edecek ve 11.30 dolaylarında Rize'de olacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Rize'de bulunduğu süre içerisinde Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  ve Çaykur Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edecek. Gül'ün, ayrıca, başkomutan sıfatıyla da Rize İl Garnizon Komutanlığı'nı ziyarette bulunacağı öğrenildi.

Geceyi Rize'de geçirecek olan Gül Ailesi, 13 Haziran Perşembe günü öğleden önce Rize'den ayrılarak Artvin'e geçecek. Gül'ün Artvin ziyaretinin ardından Ardahan iline de ziyarette bulunma ihtimalinin olduğu öğrenildi.