Gülbahar Hatun Camii’nin Temeli Atıldı

Gülbahar Hatun Camii’nin Temeli Atıldı
İhtiyaca cevap veremediğinden kısa bir süre önce yenisi yapılmak için yıkılan Gülbahar Mahallesi ana yol üzerinde bulunan “Gülbahar Hatun Camii”nin temeli atıldı.

Temel atma törenine Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Belediye Eski Başkanı Halil Bakırcı, Belediye Meclis Üyeleri, Rizeli İş Adamları, Gülbahar Hatun Camii Yaptırma Derneği, Belediye Başkan Yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Rize Milletvekili Hasan Karal, “Yıkımı tartışmalara yol açan 500 yıllık ‘Gülbahar Hatun Camii’ sapasağlam ayakta durmaktadır. Mahallemizde aynı adı taşıyan iki Camimiz bulunmaktadır. Yıkıp, şuan temelini atacağımız camimiz aynı ismi taşıyor ancak cemaate yetmediği için yıkılmasına karar alınmıştır. Tarihi bir özelliği de yoktur. Tarihi bir değeri olsa Anıtlar kurulu zaten yıkımına izin vermezdi” dedi.

Milletvekili Karal ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş, caminin yeniden yıkılıp yaptırılması için çaba sarfeden herkese ve başka bir arsa ile takas edilerek biran önce temizlenmesi konusunda gayret gösteren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür etti.

Caminin temeli İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın duaları eşliğinde atıldı.

gulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(1).jpggulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(2).jpggulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(3).jpggulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(4).jpg

gulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(5).jpggulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(6).jpggulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(7).jpggulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(8).jpg

gulbahar-hatun-camii’nin-temeli-atildi-(9).jpg