Güllüoğlu’ndan Ramazan’da Sigara Bırakma Çağrısı

Güllüoğlu’ndan Ramazan’da Sigara Bırakma Çağrısı
Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Güllüoğlu, Ramazan ayının, çağın vebası olarak nitelendirilen sigaradan kurtulmak için büyük bir fırsat olduğun söyledi

Tiryakilerin, on bir ayın sultanı Ramazan Şerif nedeniyle günün büyük bir bölümünde sigaradan uzak kaldıklarını belirten Güllüoğlu, sigarayı bırakmak isteyenler için Ramazan ayının büyük bir imkan olduğunu dile getirdi.

"BAĞIMLILIK BEYİN HASTALIĞIDIR"

Zararlı alışkanlıklarla mücadele etmenin kolay olmadığını dile getiren Güllüoğlu, "Çünkü bu bağımlılıklar aslında bir zihin hastalığıdır. Mücadele edilmesi ve tedavi edilmesi gereken bir beyin hastalığıdır. Bu sadece Türkiye'yi değil bütün dünyayı ilgilendiren bir sorundur. Bugün tabiri yerindeyse zararlı maddelere ve alışkanlıklara karşı bir Kurtuluş Savaşı başlatılması gerektiği kanaatindeyim. Özellikle biz; sigaranın bu yaşadığımız asırda dünyanın başına musallat olmuş büyük bir bela olduğunu görüyoruz, düşünüyoruz. Bugün özellikle bölgemizde adını ne koyarsanız koyun bir çatışma yaşandığı bir gerçektir. 30 yıl içerisinde resmi ağızdan verilen rakamlara göre; 40 bin insanı kaybetmiş durumdayız. Ama sadece sigaradan kaybettiğimizin insan sayısı yılda 100 bindir. Alkolizm ise başını almış gidiyor ve bütün gençler alkolizme biradan başlıyor. Hatta zaman zaman reklam yasakları delinerek özellikle dizilerde alkolün reklamı, sigaranın reklamı yapılmaya çalışılıyor" dedi.

DENETİMLER YETERSİZ

Sigara yasaklarının her yerde delinmeye çalışıldığını ve yeteri kadar denetimlerin yapılmadığını aktaran Güllüoğlu, yetkililerin bu işi daha fazla ciddiye almaları gerektiğini ifade etti. Güllüoğlu, "Yani sadece meclisten kanunun çıkması yetmiyor. Bu kanunun da her yerde uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Üzülerek şunu ifade edeyim; eğer denetime gidenler, devlet büyükleri, işin başındakiler bağımlı iseler herhangi bir maddeye alkole veya tütüne veya kumara vatandaşı bu açıdan sakındırması, bunları önlemesi neredeyse imkansız hale gelecektir" diye konuştu.

Kaynak:IHA