Gültekin: Bu Alana Çöp ve Hafriyat Dökene Cezai İşlem Uygulanacak

Gültekin: Bu Alana Çöp ve Hafriyat Dökene Cezai İşlem Uygulanacak
Rize’nin Ardeşen ilçesinde Ardeşen Ensar Cami ve Kur’an kursu önünde bulunan yol güzergahı boyunca çöp ve hafriyat dökenlere Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulanacağı bildirildi.

Sanayi sitesi Fırtına Deresi güzergahındaki stabilize yolu genişlettikten sonra yola mıcır dökerek ulaşım akışını rahatlatan Ardeşen Belediyesi, bu alana çöp ve hafriyat dökülmemesi için vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin tüm uyarılara rağmen Ardeşen Ensar Cami ve Kur’an kursu önünde bulunan yol güzergahı boyunca çöp ve hafriyat dökenler hakkında çevreyi kirletmekten 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesine göre işlem yapılacağını kaydetti.

hakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(3)-001.jpg

Gültekin; “Ensar cami önüne çöp döküp, hafriyat atan vatandaşlarımıza gereken uyarılarımızı yaptık. Sanayi sitesi fırtına dere yanı güzergahından Ensar cami ve dere içi güzergahta yukarı kısma kadar giden alana vatandaşlarımızın çöp ve hafriyat dökmemeleri için caydırıcılık yönünden güvenlik kameralarımızı ve kanunun gerektirdiği para cezalarını kendilerine hatırlatacak levhalarımızı astık. Buna rağmen bu alana çöp veya hafriyat dökenlere de kanunların bize verdiği cezai müeyyideleri uygulanacağını bildirmek isterim. Camilerimiz hele ki Kur’an kurslarımız bizim için önemli yerler olmalıdır. Güzel dinimiz İslam’ın ve kutsal kitabımız Kur’an-i Kerimin öğretildiği mekanların önünü her daim temiz tutmamız gerekirken maalesef bazı insanlar uyarıcı levhaların olmasına rağmen bu noktalardaki hassasiyeti hiçe sayarak çöp ve hafriyat döküp bu mekanları kirletmekteler. Buna müsamaha gösteremeyiz. Kameralardan tespit edilen araç sahiplerine en düşük 2500 liradan başlayan ve 8-9 bin liraya kadar çıkan para cezaları uygulanacağının altını çizmek isterim.” diye konuştu.

Başkan Gültekin, kendi imkanları ile çöp veya hafriyat getiren kişilerin çöp veya hafriyatlarını Ardeşen Belediyesi Parke Fabrikasının ilerisinde bulunan çöp bertaraf alanına dökebileceklerini kaydetti.

hakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(6).jpghakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(14).jpghakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(15).jpghakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(7).jpghakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(9).jpghakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(13).jpghakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(12).jpghakan-gultekin-bu-alana-cop-ve-hafriyat-dokene-cezai-islem-uygulanacak-(8).jpg