Gümrük Bakanı Yazıcı'dan Reyhanlı açıklaması

Gümrük Bakanı Yazıcı'dan Reyhanlı açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Reyhanlı'da meydana gelen patlamayla ilgili basında yer alan 'Güvenlik zaafiyeti var' açıklamalarına cevap verdi.

Bakan Yazıcı, "Bakanlık olarak gümrük kapılarının denetiminden ve işleyişinden sorumluyuz. Güvenlik zafiyeti sınır kapısıyla alakası. Dolayısıyla biz tartışmaların dışındayız." dedi.

Ankara Şeyh İzzettin Türbesi açılışında basın mensuplarının Reyhanlı patlamasıyla ilgili sorularını cevaplayan Bakan Yazıcı, "Patlama olduğu gün failleri yakalamak için birkaç gün sınır kapısını kapattık. Failler belli olduğu için Suriye ile aramızdaki Yayladağ Sınır Kapısı'nın sadece yayaların giriş-çıkış yaptığı kapıyı açtık. Diğer sınır kapılarından, Cilvegöz, Onuncupınar, Karkamış sınır kapıları açık. Sadece geçtiğimiz gün bir polisimizin şehit olduğu olay yüzünden Akçakale Sınır Kapısı kapalı." diye konuştu.

Şeyh İzzetin Türbesi açılışına İç işleri Bakanı Muharrem Güler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. Ancak Bakan Muammer Güler, basının sorularını cevaplamadı.