Gümrükçüoğlu, bilim merkezi kurmak için çalışmalara başladı

Gümrükçüoğlu, bilim merkezi kurmak için çalışmalara başladı
Trabzon'da Bilim Merkezi kurulması için çalışmalar devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) gelen heyet ile görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan Gümrükçüoğlu, bilim merkezinin önemine dikkati çekti.

Bilim merkezlerinin, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde arttırmakla birlikte şehirlerin marka değerine de çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bilim merkezleri, farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır hale getirmeyi, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlamaktadır." dedi.

Gümrükçüoğlu, bilim merkezlerinin deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden, kamu yararı gözeten, kar elde etmek amacıyla kurulmayan merkezler olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bu merkezler toplumun bilime duyduğu ilgiyi üst düzeyde arttırmasının yanı sıra şehirlerin marka değerlerine de çok önemli katkılar sağlamaktadır. İnşallah ilgili kurumlarımızla birlikte bu önemli merkezi şehrimize kazandıracağız. Bu doğrultuda hazırlık çalışmalarımıza devam ediyoruz."