Gümüşhane Belediyesi Yeni Mezbahanenin Ruhsatını Aldı

Gümüşhane Belediyesi Yeni Mezbahanenin Ruhsatını Aldı
Gümüşhane Belediyesi'nce yapımı tamamlanan yeni mezbahanenin ruhsatı tamamlandı.

Gümüşhane Belediyesi'nce yapımı tamamlanan yeni mezbahanenin ruhsatı tamamlandı.

Özcan Mahallesi'nde bulunan ve 36 yıldır kullanılan eski mezbahane binasının yıkılmasının ardından yeni yapılan mezbahanenin ruhsatını Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen tarafından Belediye Başkanı Ercan Çimen'e teslim etti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, şehre yeni mezbahane kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Şehrimizde 36 yıl önce yapılan ve artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen mezbahane binasının yerine yenisini yaptık. Tabi bunu yaparken sıradan bir mezbahane yapmadık. Şehrimize yakışır bir eser kazandırdık. Burada yalnızca bir mezbahane yapmadık. Aynı yerde kapalı hayvan pazarı ve sosyal alanlar oluşturduk. Yeni mezbahanemiz son teknoloji ile yapılarak şehrimizin hizmetine sunuldu. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen de yapılan mezbahanenin bölgedeki en iyi mezbahanelerden birisi olduğunu kaydederek, "Belediyemizin yapmış olduğu mezbahane çok güzel, yüksek standartlarda ve Bakanlığımızın mevzuatına uygun olarak yapıldı. Bölgemizde bulunan bazı büyük illerdeki mezbahanelerin ruhsatı bulunmazken, Gümüşhane'mizde yapılan mezhabanemizin ruhsatı onaylandı. Bölgemizin böyle bir mezbahaneye ihtiyacı vardı. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mezbahanenin ruhsat ve mühürlerini Belediye Başkanımız sn Ercan Çimen'e teslim ettik" dedi.

Kaynak:IHA