Gümüşhane Muhtarlar Derneği Minibüsüne Kavuştu

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Minibüsüne Kavuştu
AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş tarafından Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğine alınan minibüs için...

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş tarafından Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğine alınan minibüs için tören düzenlendi.

Tarihi Balyemez konağında düzenlenen törene Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, MHP Merkez İlçe Başkanı Bilal Özdener, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Törende 2017 model 15 kişilik minibüs için kurban kesilirken, bugüne kadar muhtarlara verdikleri destek nedeniyle Milletvekili Akgül ve Belediye Başkanı Çimen'e plaket takdim edildi.

"Türkiye'nin sinir uçları muhtarlardır"

Minibüsü muhtarlar derneğine alan isimlerden birisi olan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise kanunla kurulan muhtarlıkların kapatılmasının söz konusu olmadığının altını çizerek, "Böyle bir yalan söylenirken amaç ne? Muhtarlar bizim vazgeçilmezimiz. Türkiye'nin sinir uçları muhtarlardır" dedi.

16 Nisan'da yapılacak referandumda oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili detaylı açıklama yapan Akgül, artık kararın milletin olduğunu söyledi.

Yeni sistemle ilgili kamuoyunda yalan ve yanlış bilgilerin aktarıldığını kaydeden Akgül, "Yalanın sınırı yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yapısı üniter bir yapıdır. Bunu federal yapıya döndürme kararname ile olabilir mi? Olamayacağını en iyi kendileri biliyor ama yalanla bu millete saygısızlık yapıyorlar" dedi.

"Köylerimizde yaşayanlar Ankara'dakilere ders verecek nitelikte donanımlılar"

Konuşmasında 16 aylık milletvekilliği süresince gittikleri köylerde yaptıkları siyasi sohbetlerde gerçekleştirdiği tespiti de paylaşan Akgül, "Bunlar halkı göbeğini kaşıyan, bidon kafalı, makarnacılar, cahil kesim, boyu kısalar diyerek hor gören, eleştiren bir zihniyet. Köylerimize gittiğimde her vatandaşımız siyasi konuda inanın ki Ankara'da kilere ders verecek nitelikte donanıma sahipler. Bunlar ayakkabı çıkaramadıkları için köy odalarına da gidemiyorlar. Gidemedikleri için halktan da uzak kalıyorlar. Bu anlayıştan yalandan başka bir şey beklemek beyhudedir. Bunlar yalanlarını söyleyecekler. Çünkü karşılarındakilere değer vermiyorlar. Bu ülkenin insanına değer veren, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışını biz hakim kılmak zorundayız. Bu ülkede biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışı hakim kılmak zorundayız" diye konuştu.

"Muhtarlarımız meslektaşımız, onlarla etle tırnak gibiyiz"

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise "Muhtarlarımız meslektaşımız, onlarla etle tırnak gibiyiz" diyerek başladığı konuşmasında "Göreve başladığımız günden bugüne kadar muhtarlarımızın tüm taleplerine karşılık verdik. Hep evet dedik, hiç hayır demedik. Bundan sonra da evet diyeceğiz. Şehrimizde ilk defa muhtar ofislerimiz ve taziye evlerimizi oluşturuyoruz. Hasanbey mahallesi taşınıyor, Yeni Mahalle de kısa zamanda taşınacak, hemen onun ardından Eskibağlar Mahallesinde merhum muhtarımız Sevil Kullukçu adına yapılan da bitmek üzere. İnönü mahallesi muhtar ve taziye evimiz de bitme aşamasında" diyerek diğer mahallelerde planlanan çalışmaları sıraladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar 16 bin muhtarla külliyede görüştüğünü hatırlatan Başkan Çimen, "Tamamı 55 bin olan muhtarla orada görüşecek. Sizlerin bu ülkenin bir köşe taşı olduğunuzu, muhtarların ne kadar önemli olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız külliyede yaptığı toplantılarla ortaya çıkıyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.

"Biz 187 yıllık bir camiayız"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk ise konuşmasında en büyük siyasetçinin muhtar olduğunu belirterek, bunu da şu cümlelerle açıkladı: "Muhtar kendisine oy veren, vermeyeni kucaklayan kişidir. Rengi, inancı, yolu ne olursa olsun onu kucaklamak zorundadır. Cumhurbaşkanımız muhtarlık çıtasını son zamanda maksimum seviyeye taşıdı. Biz 187 yıllık bir camiayız. En üst mühür Cumhurbaşkanında, en alt mühür de muhtardadır. Muhtar demek halk demektir. Bizlere sahip çıkanlara bizlerin de sahip çıkması gerekiyor. Muhtar mahallenin, köyünün namus bekçisidir. Muhtar mahalle ve köyünde devletinin sancaktarı, bayraktarıdır, temsilcisidir. Muhtar halk ile devlet arasında altın köprüdür. Muhtarlar için yeni kanunlar hazırlanıyor. Ayın 6'sında Cumhurbaşkanımız yeni müjdeyi verecek. Kanunlarla artık muhtarlar artık evrak memuru değil, mahallesini, köyünü yöneten, devletine yardımcı olan, bu milletin cefakar hizmetkarları olarak yolumuza devam edeceğiz."

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir de dernek başkanı seçildikten sonra bu aracın alınmasını kendilerine hedef olarak koyduklarını belirterek, "Köylerimizde cenazelerimiz oluyor, muhtarlarımızın özel günleri, cenazeleri oluyor. Aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu delegesi, Karadeniz Muhtarlar Federasyonunun da üyesiyiz. Zaman zaman bölge toplantılarımız oluyor. Bu araç bizim için çok önemli ve değerliydi. Marifet her zaman iltifata tabidir. Sayın vekilimiz Hacı Osman Akgül, hiçbir talebimize hayır demedi. Muhtarlarımız da bunu biliyor" dedi.

"Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra biz muhtar olduğumuzu hissettik"

"Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra biz muhtar olduğumuzu hissettik" tespitinde bulunan Demir, "O zamana kadar kendimizi emir eri zannediyorduk. Ama sayın Cumhurbaşkanımızdan gördük ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı külliyeye davet ettiği muhtarlarını kapıda karşılıyor, onlarla yemek yiyor ve onları tekrar kapıda uğurluyor. Bu bizim için bir gururdur, şereftir. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza muhtarlarımız adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlar Derneği sıradan bir sivil toplum kuruluşu değil. Bizim ülkemizde Cumhurbaşkanımız sayesinde belli bir yere geldik. Cumhurbaşkanımız bizlere çok değer veriyor. Kamuda da bunu görüyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen'e derneğe sağladığı yer ve diğer katkılarından dolayı teşekkür eden Demir, yeni muhtarlar derneği binası için Başkan Çimen'den arsa talep etti.

Plaket töreni ve yeni araç için kurban kesilmesinin ardından düzenlenen yemek programıyla muhtarlar sorunlarını yetkililere aktardı.

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Minibüsüne Kavuştu

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Minibüsüne Kavuştu

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Minibüsüne Kavuştu

Kaynak:IHA