Gümüşhane Üniversitesi Saldırıyı Kınadı

Gümüşhane Üniversitesi Saldırıyı Kınadı
Gümüşhane Üniversitesi, Araştırma Görevlisi Abdullah Orhan’a yapılan saldırıyı kınadı.

Gümüşhane Üniversitesi’nde görev yapan Araştırma Görevlisi Abdullah Orhan’ın dün gece kimliği belirsiz kişilerce darp edilmesinin ardından Gümüşhane Üniversitesi, olayı kınayarak saldırının sadece Orhan’a değil, Gümüşhane’ye ve Üniversiteye yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi.

Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından yapılan ve gerçekleşen olayın şiddetle kınandığı açıklamada, faillerin biran önce bulunması ve yargı önüne çıkarılması için İl Emniyet Müdürlüğünün yoğun bir şekilde çalıştığı ifade edilirken, özellikle olayın görgü tanıklarından gerekli hassasiyetin gösterilmesi talep edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversiteler bulundukları şehrin kültürel, ekonomik hayatında son derece önemli kurumlardır. Gümüşhane gibi sosyo-ekonomik imkânları kısıtlı şehirlerde üniversitelerin önemi daha da artmaktadır. Bilindiği gibi Gümüşhane Üniversitesi 2008 Yılında kurulmuş genç bir üniversitedir. Ülkemizde akademisyen ihtiyacı oldukça yüksek oranlara ulaşmış olmasına rağmen bu kısa süre içerisinde akademisyen kadrosunu önemli düzeyde tamamlamıştır. Eğitim-öğretim faaliyetleri son derece huzurlu bir ortamda ve oldukça başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Hiç kuşku yok ki; bunda en önemli pay akademisyenlere düşmektedir. Akademisyenlerimiz, büyükşehirlerimizdeki köklü üniversitelerde çok daha iyi sosyo-ekonomik koşullarda çalışma imkanlarına sahip olmalarına rağmen ilimizde büyük bir özveri ile görev yapmaya devam etmektedirler. Gerçekleşen bu menfur saldırı sadece bir personelimize değil, üniversitemize ve şehrimize yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle huzur ve güvenimizi bozmaya yönelik bu tür olaylar karşısında tüm kurumlarımızı ve halkımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; şehrin üniversite üzerinden gerçekleşen imkanları, şehrimizdeki huzur ve güvenimize bağlı olarak katlanarak büyüyecektir.”

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görev yapan Araştırma Görevlisi Abdullah Orhan, dün gece saat 23.00 sıralarında okuldan ayrılmış, evinin önüne aracını park ederken kimliği belirsiz 4 kişi tarafından darp edilmiş ve burnu iki ayrı yerden kırılmıştı.