Gümüşhane Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

Gümüşhane Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci
Gümüşhane Üniversitesi'nde 9. kuruluş yıldönümü ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi'nde 9. kuruluş yıldönümü ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Üniversitenin yeni kongre merkezinde düzenlenen törene Vali Okay Memiş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan programda mezun öğrenciler adına Tarih bölümü öğrencisi ve okul birincisi Rüya Bingöl konuşma gerçekleştirdi. Bingöl'ün mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından hem okul genelinde hem de bölümler bazında dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve başarı belgelerinin verilmesinin ardından kongre merkezi önünde mezun öğrenciler adına diploma yemini ve kep atma töreni gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 bin 200 öğrencinin mezuniyeti için düzenlenen törende konuşan Vali Okay Memiş, "Her ile bir üniversite" projesinin en güzel örneklerinden birisinin Gümüşhane Üniversitesi olduğunu belirterek, Gümüşhane'de özellikle üniversite öğrencilerine yönelik olarak yapımı devam eden ve proje aşamasında olan sosyal donatı çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Kendi eğitim ve iş hayatından örnekler vererek tecrübelerini gençlerle paylaşan Vali Memiş, "Hayat uzun soluklu bir maraton. Onun için kısa sürede hedeflerinize ulaşmanız yetmiyor. Sürekli hayatı takip etmeniz, pedal çevirmeye devam etmeniz gerekiyor. Mezun olduktan sonra iş bitmiyor ama endişeye de kapılmayın. Anadolu'daki bu yeni üniversitelerden mezun olan ve başarıyla bu sınavlara girip kazanan çok öğrenci var. Ümidinizi yitirmeyin. Çok iyi üniversitelerden mezun olup da maalesef hayatına istediği gibi devam edememiş on binlerce insan olduğunu da unutmayın. Her şeyi kendinizde görmenizde büyük fayda var" dedi.

Gümüşhane Üniversitesi'nin ülkenin en genç üniversiteleri arasında yer aldığını hatırlatan Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ise "31 Mayıs 2008 tarihinde kurulan üniversitemizde mezuniyet ve kuruluş yıldönümümüzü birleştiriyoruz. Genç bir üniversiteyiz. Kuruluşundan bugüne geçen süre içinde hem akademik hem idari hem de öğrenci sayımızda önemli artışlar gerçekleşti. 2008 yılında öğrenci sayımız oldukça sınırlıyken 19 bin öğrencisi olan, her ilçede yer alan yerleşkelerimizde eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kısa vadeli hedefimiz ilk 60, uzun vadeli hedefimiz de ilk 50 üniversite arasında yer almaktır. Üniversitemiz bir taraftan eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürürken bir taraftan da öğrencilerimizi geleceğe hazırlamakla mükellefiz" diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

Gümüşhane Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

Gümüşhane Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

Kaynak:IHA