Gümüşhane Valisi 114'ünde inek bakan nineye sahip çıktı

Gümüşhane Valisi 114'ünde inek bakan nineye sahip çıktı
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun bir köy ziyaretinde tanıdığı 114 yaşındaki Firdes Kurnaz'a, devletin şefkat eli uzandı.

Vali Salihoğlu, aralık ayında Kelkit ilçesi Çömlecik köyüne yaptığı ziyarette, 1896 doğum olan Firdes Kurnaz'ı tanıdığını belirterek, "Bu asırlık anamız evinde tek başına yaşıyor ve yaşına rağmen iki inek besleyerek geçimini sağlamaya çalışıyordu." dedi.

Firdes Kurnaz'a köyde yaşayan üvey kızı Zöhre Mutlu'nun yardım ettiğini öğrendiğini ifade eden Vali Salihoğlu, şunları anlattı: "Köylüler de bu yaşlı anamıza yardımcı oluyorlardı. Kendisine Kelkit Nüfus Müdürlüğünden yeni bir kimlik çıkarılmasını istedim ve yeni fotoğrafı çekilerek, nüfus cüzdanını aldı. Sağlık kontrolünden geçirilmesi talimatını verdim. Gümüşhane Devlet Hastanemize getirilerek, bizzat hastane başhekimi Cemalettin Atalay ilgilenerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Sol gözünde olan rahatsızlığı, gecikme nedeniyle tedavi edilmesi mümkün görülmüyor. Ancak Firdes anamızın sağlık durumu şu anda çok iyi."

73.20100114053313..jpg

Vali Salihoğlu, kötü durumda olan Firdes Kurnaz'ın evinin onarılması için Kelkit Kaymakamlığının ne gerekiyorsa yapacağını belirterek, "Firdevs nine daha sağlıklı bir ortama kavuşacak" dedi.

Evde bakım hizmetini düzenleyen 2828 Sayılı Yasa kapsamında, Firdes Kurnaz'a bakım yapılması için gerekli olan hastane kurul raporunun alınarak, yakınına evde bakım ücreti ödeneceğini ifade eden Vali Salihoğlu, "Bu konuda Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gerekli talimat verilmiştir. Asırlık anamı z evinde yine iki inek bakarsa baksın ama ona devletimizin şefkat elini uzatarak, her türlü bakım ve sağlık hizmetleri devletimiz tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

Çömlecik Köyü Muhtarı Erol Şengül, Firdes Kurnaz'ın, Kelkit ilçesinin Yarbaşı köyünden gelin geldiğini belirterek, "Köyümüz sakinlerinden Rıza'nın erkek çocuğu olmuyormuş, bu nedenle Yarbaşı köyünden Firdes anamızla erkek çocuğu olur umudu ile evlenmiş" dedi.

Ancak Firdes Kurnaz'ın çocuğu olmadığını belirten Şengül, asırlık kadının, eşi Rıza Kurnaz'ı, 14 yıl önce 100 yaşındayken kaybetmesiyle yalnız kaldığını söyledi. 

74.jpg