Gümüşhane’de Erbakan’ı Anma Ve Anlama Gecesi Düzenlendi

Gümüşhane’de Erbakan’ı Anma Ve Anlama Gecesi Düzenlendi
Eski Başbakanlardan, Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan için vefatının 6.yılında Gümüşhane'de Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından...

Eski Başbakanlardan, Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan için vefatının 6.yılında Gümüşhane'de Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kudüs Aşığı Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi" düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Ağaç, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Av.Akın Demir, CHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Saraçoğlu, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Naci Şenel ve vatandaşlar katıldı.

Nurettin Şirin'in konuşmacı olarak katıldığı konferans saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Av.Akın Demir, merhum Erbakan'ın davasına inandığını, inandığı gibi yaşadığını belirterek, "Bize de bu davayı bıraktı. İnandığı gibi yaşayan ve bize bu davayı bırakan hocamızdan Allah binlerce kez razı olsun. Ön yargılarımızdan uzaklaşmamız lazım. Biz bu topraklarda yaşayan fertler olarak solcusuyla, sağcısıyla, alevisiyle, sünnisiyle hepimiz bir ve bu toprakta çıkmış, bu toprakta büyüyen, bu memleketin evlatlarıyız. Bizim ayrımız gayrımız yok. Vatan mevzu bahis ise başka bir söze hacet yok. Bu topraklarda yetişen Mevlana'nın, Yunus'un evlatları olarak bu topraklarda yetişen bütün değerlere sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Ön yargılardan uzaklaşıp bu toprakların yetiştirdiği liderlerini, devlet adamlarını, hakikat penceresinden tanımak mecburiyetindeyiz" dedi.

Merhum Erbakan'ın hayatını içeren sinevizyon gösterisinin ardından programa konuşmacı olarak katılan Nurettin Şirin ise Erbakan'ın Türk siyasi tarihinde yeri doldurulamayacak bir isim olduğunu belirterek, Erbakan'ın bir risaletin varisi olduğunu kaydetti.

Erbakan'ın 12 ilim bilen bir alim olduğunu dile getiren Şirin, "Tarihte bir sürü put var. Erbakan hoca bütün putların anasıyla, siyonizmle uğraştı. Siyonizm binlerce yıldır süregelen, adları ne olursa olsun bütün putların anasıdır" dedi.

Gümüşhane’de Erbakan’ı Anma Ve Anlama Gecesi Düzenlendi

Gümüşhane’de Erbakan’ı Anma Ve Anlama Gecesi Düzenlendi

Gümüşhane’de Erbakan’ı Anma Ve Anlama Gecesi Düzenlendi

Kaynak:IHA