Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane'de 2017 yılı 4.İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Gümüşhane'de 2017 yılı 4.İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Vali Vekili ve Vali Yardımcısı Ali Arıkan başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya yatırımcı kuruluşların temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Vekili Arıkan, 2017 yılında kamu kurumlarının 3 milyar 902 milyon 226 bin TL proje tutarlı işi bulunduğunu belirterek, bugüne kadar nakdi gerçekleşmenin yüzde 70, ortalama fiziki gerçekleşmenin yüzde 59 civarında olduğunu söyledi.

Programda daha sonra yatırımcı kuruluş temsilcileri sunumlarını yaptı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Gümüşhane il genelinde 84 proje yürüttüklerini, Harşit çayı ıslahının 2.kısım ihalesinin 10 Kasım'da yapılacağını, 29 adet gölet projesinden 23'ünün devam ettiğini ve 6 tanesinin de bu yıl içerisinde ihale edileceğini söyledi.

Şiran ilçesi Yeşilbük Beldesi Belediye Yusuf Ziya Yılmaz'ın kendi beldesinden başka dere ıslahı yapılmayan yer kalmadığı şeklindeki serzenişine bütçe imkanları dahilinde başlanacağı cevabını veren Kasap, daha sonra diğer soruları cevaplandırdı.

Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise Gümüşhane'nin çılgın projelerinden yeni çift tüp 14,5 kilometre uzunluğundaki yeni Zigana tünelinin son durumunu katılımcılarla paylaştı.

"Yeni Zigana tünelinde çalışmalar 24 saat devam ediyor"

Tünelin hem Gümüşhane hem de Trabzon tarafından çalışmaların 24 saat esasıyla devam ettiğini kaydeden Bayramçavuş, "Zigana tüneli projemiz her iki tarafından çift tüpte 24 saat esasıyla devam ediyor. Şuana kadar Gümüşhane tarafından 3 bin 250 metre çift tüp, Trabzon tarafından da bin 100 metre çift tüpte ilerleme kaydettik" dedi.

"Pekün tüneli için yer teslimi yapacağız"

Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağına yapılacak 6 bin 250 metre çift tüp ve yol projesinin ihalesinin yapıldığını ve bugünlerde işyeri teslimi yapacaklarını ifade eden Bayramçavuş, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağına yapımı planlanan tünelin ise genel müdürlüğün programında olduğunu söyledi.

"Aynalı tüneli yapan firma iflas etti, fesih süreci devam ediyor"

İkisu-Şiran karayolunda bir yıldır hiçbir çalışma yapılmayan ve kamuoyunda Aynalı tünel olarak bilinen tünelle ilgili bilgi veren Bayramçavuş, "Bu tünel bizim projemiz. Karşı yamaç heyelanlı olduğu için 220 metrelik tünel koyarak bu yolu çözelim dedik. Projeye dahil ettik. Ancak oradaki firma iflas etti. Firmayla fesih sürecimiz devam ediyor. Bu süreçte bir şey yapamıyoruz. Bu süreç bitince yapabileceğiz. Hukuki bir süreçtir bu. O yoldaki Bahçecik girişini de traşlayacağız önümüzdeki günlerde" diye konuştu.

Toplantı diğer kurum müdürlerinin sunumlarıyla son buldu.

Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kaynak:IHA