Gümüşhane’de Kedi Ve Köpekler İçin 80 Adet Yemlik Yapıldı

Gümüşhane’de Kedi Ve Köpekler İçin 80 Adet Yemlik Yapıldı
Gümüşhane'de TEMA Vakfı ve Gümüşhane Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü üyeleri tarafından 5 dakikada yapılabilen ve çok az maliyetli 80 adet kedi...

Gümüşhane'de TEMA Vakfı ve Gümüşhane Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü üyeleri tarafından 5 dakikada yapılabilen ve çok az maliyetli 80 adet kedi ve köpek yemliği hazırlandı. Belediye Başkanı Ercan Çimen'in de katıldığı etkinlikte hazırlanan yemlikler şehrin muhtelif yerlerine monte edilecek.

Zorlu kış şartlarının hüküm sürdüğü Gümüşhane'de yaban hayvanlarının ayaklarına kadar yem götüren devletin faaliyetlerinin yanında il merkezindeki sokak hayvanları için de hayvanseverler harekete geçti.

Önceki yıllarda kuşlar için çok pratik yemlik yapan TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği bu kez Gümüşhane Üniversitesi Hayvanseverler Kulübüyle ortaklaşa kedi ve köpekler için yemlik hazırladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen'in de gönüllülerle birlikte yemlik yaptığı etkinlikte bir tanesi 10 liraya mal olan ve 5 dakikada hazırlanan 80 adet yemlik yapılarak montaja hazır hale getirildi.

Yapılan yemlikler ise GÜ Hayvanseverler Kulübü öğrencilerine zimmetlendi. Her öğrenci sorumlu olduğu yemliği kontrol edip, temizliğini yapıp yemini dolduracak.

Etkinlik için TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği ve Gümüşhane Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü'ne teşekkür eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, vatandaşların da gençlere destek verdiğini ve onların bu özverili çalışmalarının kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Plastik boruyla yapılan yemliğin güzel olduğunu, yanına suluk yapılarak geliştirilebileceğini kaydeden Çimen, "80'in üzerinde bir yemlik hazırlandı. Şehrimizin muhtelif noktalarına bunlar montajlanacak. Bizde arkadaşlarımıza destek vereceğiz. Bu duyarlılıklarından dolayı şehrim adına arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belediyemize ait tüm binalarda ve muhtar ofislerimizde olursa hem bizim kontrolümüzde hem de güvenlikli olur" dedi.

"Bu işi tamamen gönülden yapan Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ediyoruz"

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral ise kış şartlarında sokak hayvanlarının açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, "Arkadaşlarımızla bundan hareketle 80 tane köpek ve kedi yemliği yaptık. Bunları şehrimizde Belediye Başkanımız Ercan Çimen'in de desteğiyle muhtelif yerlere montajını yaparak birşekilde sokak hayvanlarına katkıda bulunacağız. Bu işi tamamen gönülden yapan Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine özellikle teşekkür ediyorum. Herhangi bir ekonomik kaygı gütmeden gece gündüz lokantalardan, otellerden kalan yemekleri toplayıp hergün belediyenin verdiği araçla 150'nin üzerinde hayvanın bulunduğu belediye çöplüğünde besliyorlar. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"En az bizim kadar onların da yaşamaya hakkı var"

Gümüşhane halkından hayvanlarla beraber yaşamaya alışması çağrısında bulunan Oral, "Onlar da can ve yaşamaya hakları var. En az bizim kadar onların da yaşamaya hakkı var. Biraz da biz hayvanları besleyelim. Akşam evde kalan yemekleri çöpe atmak yerine sokakta kullanmadığımız kaplarla hayvanlara yedirelim" ifadelerini kullandı.

Yemlikleri nasıl yaptıklarını anlatan Oral, "Biz burada 4 parça malzeme kullandık. Altta 90 derecelik dirsek, 45 derecelik bir dirsek, 50 santimetrelik 100'lük boru ve bir tane kapak. Bunları birbirine takıyoruz. Kelepçelerle direklere monte ediyoruz. Üzerinden yemi doldurduğumuzda hayvan yedikçe yem aşağıya iniyor. Maliyeti en fazla 10 lira olur" şeklinde konuştu.

"Altın kalpli Gümüşhane insanından bizim yemliklerimize sahip çıkmasını ve desteklemesini istiyoruz"

Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi ve Gümüşhane Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü üyesi Ramazan Erkünay da kulüp olarak hiç aksatmadan Gümüşhane esnafından, otellerden, lokantalardan yemek toplayıp Belediye'nin temin ettiği araçla çöplüğe çıkıp devamlı köpekleri beslediklerini belirterek, "Belediyemizin desteğiyle. Bugün de kışı oldukça soğuk geçen Gümüşhane'de Belediyemiz ve TEMA Vakfı katkılarıyla kedi ve köpek yemliği yaptık. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkürler. Altın kalpli Gümüşhane insanından bizim yemliklerimize sahip çıkmasını ve desteklemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de Kedi Ve Köpekler İçin 80 Adet Yemlik Yapıldı

Gümüşhane’de Kedi Ve Köpekler İçin 80 Adet Yemlik Yapıldı

Gümüşhane’de Kedi Ve Köpekler İçin 80 Adet Yemlik Yapıldı

Kaynak:IHA