Gümüşhane’de Kütüphane Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphane Haftası Kutlandı
Gümüşhane'de 53.Kütüphane Haftası "Yeni enformasyon teknolojileri ve kütüphaneler" temasıyla kutlandı.

Gümüşhane'de 53.Kütüphane Haftası "Yeni enformasyon teknolojileri ve kütüphaneler" temasıyla kutlandı.

İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törene Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Faruk Akıncı, Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada "Bizim dinimizin de Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetinde Cenab-ı Allah Peygamber efendimize peygamberlik görevini verdiği zaman ilk emri "Oku" olmuştur" diyen Vali Okay Memiş, "Cenab-ı Hakk'ın peygamber efendimize "Oku" diye söylemesi "İlim yap" anlamındadır. Okumaktan kasıt "ilimdir'. Okumaktan kasıt "kainatın şifresini çöz" demektir. "Oku" lafı çok kıymetli bir laftır. Okumanın içerisinde dogmatik düşünce yoktur. Okumanın içerisinde yüce Allah'ın bütün insanların emrine amade olarak yarattığı kainatın şifresi çözülmesi anlamı vardır. Ve bilim adamlarının bütün görevi aslında bu amaca hizmet etmektir. İleri toplum oku emrini layıkıyla yerine getiren toplumlardır. Eğer biz de ileri bir toplum olmak istiyorsak, eğer öyleysek bu ilime ilme fenne sahip olma bu emri yerine getirme görevini yapmışız demektir. Ama yeterince yapmamışsak, buna yönelik çabalarımızın da olması gerekiyor. Bunu bir defa kabul edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Aklın ilacı kitap okumaktır"

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ise kütüphanenin büyük bir emek sonucu kurulmuş ve bugüne kadar büyük hizmetler verdiğini belirterek, "İnsanoğlu doğuşu itibariyle üretken bir varlıktır. Kütüphaneler, insanlar için akıl küpü görevi görmektedir. Çünkü aklın ilacı kitap okumaktır. İnsanlar akıllarını geliştirmedikleri sürece vücuttaki ruh ve beden ilişkisini dengeleyemezler" dedi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sümmani Akhan da kütüphane ile ilgili açıklamada bulundu. Akhan, 2016 yılında 47 bin 120 kitap, 192 süreli yayın, 820 kitap dışı materyal ile hizmet verdiklerini, il genelindeki 8 kütüphanede 116 bin 523 kitap, 67 bin 865 okuyucuya hizmet verildiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmalardan sonra hafta nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilirken, çocuk bölümünde açılan kitap sergisinin gezilmesinin ardından program Türkiye genelinde "81 ilde kitap okuyoruz" projesi kapsamında "İnsan her yerde okur" sloganıyla kitap okuma etkinliğiyle son buldu.

Gümüşhane’de Kütüphane Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphane Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphane Haftası Kutlandı

Kaynak:IHA