Gümüşhane’de Muhtarlar Kongreye Gitti

Gümüşhane’de Muhtarlar Kongreye Gitti
Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 7.olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 7.olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda mevcut başkan Gürbüz Demir yeniden seçildi.

Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk yaparken, divan üyeleri Mehmet Kurtman, Hakkı Aktaş, Resul Tunç, Hami Gündoğdu'dan oluştu.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 24 Haziran seçimleriyle halkın oyuyla seçilecek ilk Başkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın ülkemize, ilimize ve mazlum coğrafyaya yaptığı işleri biliyoruz. İnşallah 24 Haziran'da halkın oyuyla seçilen ilk Başkan olacak. Hepimiz halkımıza hizmet ediyoruz" dedi.

Başkan Çimen, dernek başkanı Gürbüz Demir'in çalışmaları sırasında bahsettiği köylerin fotoğraflanması projesini de üstlenerek hem hava hem de yer fotoğraflarıyla köylerin fotoğraflarının Belediye tarafından çektirileceğini sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Av.Celaletin Köse de konuşmasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm muhtarların hizmetinde olduklarını belirterek, tüm muhtarların ihtiyaç ve taleplerinde kapılarının sonuna kadar açık olduğunu hatırlattı.

Muhtarların siyasetçilerin köy ve mahallelerdeki görmeyen gözü, duymayan kulağı olduğunu vurgulayan Köse, "Yaklaşık 3 yıldır sizlerle her zaman dayanışma ve istişare içerisinde hareket ettik. Son dönemde Gümüşhane'nin bütün köylerine güzel dokunuşlar, hizmetler oldu. Biz üç hafta önce Yağmurdere vadisinden başlayarak muhtar buluşmaları toplantıları yapmaya başladık. Köylerimizin taleplerini bizzat dinledik ve ilgili yerlere ilettik. 24 Haziran'da erken seçimlerin yapılacağı kararı alındı. Biz seçim olmasa da köylerimize gidecektik. Ama seçim nedeniyle daha erken geleceğiz. Yine taleplerinizin takipçisi olacağız" diye konuştu.

Başkan Köse, özellikle köylerdeki hazine arazilerini satışında ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu konunun çözümü için gerek Ankara gerek Gümüşhane nezdinde toplantılar tertip edilerek çözüme yönelik çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir de genel kurulların düğün ve dernek günleri olduğuna atıfta bulunarak, dernek olarak kurumlar arası diyaloga çok önem verdiklerini söyledi ve özellikle bu dönem muhtarların eğitim seviyelerinin çok yüksek olduğunu hatırlattı.

Kendisinin 30 yıl muhtarlık yaptığını ifade eden Demir, "Recep Tayyip Erdoğan başbakan ve cumhurbaşkanı olduktan sonra bizler muhtar olduğumuzu hissettik. O bize değer verdi. Cumhuriyet tarihinde hiçbir Cumhurbaşkanı köşkte kapıda muhtarları karşılayıp ağırlamadı" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Toplantıda konuşmaların ardından olağan genel kurulun 2 yıl yerine 3 yılda bir yapılması yönündeki tüzük değişikliği maddesi oylanarak kabul edildi.

Tek listeyle yapılan seçimler sonucunda yönetim kurulu üyeliğine Gürbüz Demir, Necati Ergün, Süleyman Er, Hamza Bayrak, İhsan Eryılmaz seçildi.

Gümüşhane’de Muhtarlar Kongreye Gitti

Gümüşhane’de Muhtarlar Kongreye Gitti

Gümüşhane’de Muhtarlar Kongreye Gitti

Kaynak:IHA