Gümüşhane’de Muhtarlar Yemekte Buluştu

Gümüşhane’de Muhtarlar Yemekte Buluştu
Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, Gümüşhane Valiliği tarafından muhtarlara İl Özel İdaresinde yemek programı düzenlendi.

Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, Gümüşhane Valiliği tarafından muhtarlara İl Özel İdaresinde yemek programı düzenlendi.

Kurumun Yeni Mahallede bulunan sosyal tesislerinde düzenlenen yemek programına Vali Vekili ve Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve muhtarlar katıldı.

"Muhtarlarımız yerel demokrasinin örneği"

Etkinlikte konuşan Vali Vekili Arıkan, muhtarları yerel demokrasinin örneği olarak gördüklerini belirterek, "Muhtarlarımıza kendi mahallelerinde, köylerindeki gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz muhtarları oranın bir temsilcisi olarak görüyoruz. Tanıştığım muhtar arkadaşlarımızdan şevkle çalıştıklarını gördüm. Sizler bizi motive ettikçe, sizler bizlere sorunları ilettikçe biz vatandaşlara daha iyi hizmet vereceğiz. Bizler sizlerle randevulu çalışmıyoruz. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz" dedi.

"Sizlerle çalışmak bir şanstır"

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise bundan sonraki yıllarda daha da farklı bir anlam ve mana kazanacak Muhtarlar gününü kutlayarak, "Son yıllarda muhtarlarımızın özlük haklarında yapılan düzenlemeler de son derece memnuniyet verici. Ben sizlerle aynı dönemde seçildim. Daha eski muhtarlarımız da var. Sizlerle çalışmanın bir şans, mutluluk olduğunu ifade ediyorum. Sizlerin o gayretini, becerisini, bütün imkanları sonuna kadar zorlayıp köyünüze ve mahallenize nasıl hizmet götürebilirim gayreti bizleri de kamçılamaktadır. Biz İl Genel Meclisi olarak elimizden geldiğince köylerimizin menfaatine olacak her türlü işlemde hem hızlı yapmaya hem de en isabetli kararı almak için gayret gösteriyoruz. Meclis, kurum, valilik, muhtarlarla uyumlu bir süreç yaşadığımızı düşünüyorum. Köylerimizde ciddi altyapı, üstyapı, sosyal faaliyetler noktasında ciddi değişimlerin yaşandığına hep birlikte şahit oluyoruz" şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan da konuşmasında Özel İdare olarak yaptıkları çalışmaların çok büyük bir bölümünün köylerde gerçekleştiğini belirterek, "Bu konuda muhtarlarımız, idaremiz ve vatandaşlar arasında gayet güzel bir köprü oluşturmakta. Ekonomik imkanlarımıza göre faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Muhtarlarımızın bu manada gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"Köylerinize yapılan yatırımları koruyun"

Muhtarlardan bazı konularda destek isteyen Akdoğan, şöyle konuştu: "Özel İdare olarak yaptığımız hizmetlerin yapılması karar korunup kollanması da önemli. Özellikle köylerde yaptığımız asfalt ve parkeler belli bir taşıma gücüne sahibiz. Sizlerden istediğimiz bu yaptığımız hizmetlerin korunmasına yönelik kendi elinizden geleni yapmak, idaremizi bilgilendirmek. Kış sezonunda karla mücadele öncesinde boşalan mahalleleri bize bildirirseniz sıkıntı yaşamayız."

"Muhtarlık dünyada ilk defa Osmanlı döneminde ortaya çıktı"

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ise konuşmasında muhtarlık müessesesinin Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavram olduğunu belirterek, "Muhtar söz sahibi, seçilmiş eren ve ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Muhtarlık kavramı dünyada ilk defa Osmanlı döneminde 1829 yılında ortaya çıkmıştır. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın gayret ve talimatlarıyla muhtar ödenekleri asgari ücret seviyesine getirilmiş, sosyal güvenlik primleri de devlet tarafından yatırılmaya başlanmıştır" dedi.

Gümüşhane’de Muhtarlar Yemekte Buluştu

Gümüşhane’de Muhtarlar Yemekte Buluştu

Gümüşhane’de Muhtarlar Yemekte Buluştu

Kaynak:IHA