Gümüşhane'de teröristlerle sıcak çatışma

Gümüşhane'de teröristlerle sıcak çatışma
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, dün saat 20.30 sıralarında Kürtün ilçesinin Üçtaş köyü kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak çatışma yaşandığını söyledi.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü kırsalında dün akşam terör örgütü mensupları ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Operasyonda teröristlere ait 6 depo ve sığınak tespit edilerek imha edildi. 

Önceki gün Yaşmaklı Barajı civarında bir vatandaşın parasını ve yiyeceklerini gasp eden teröristlere operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, dün akşam saat 20.30 sıralarında Alaca yaylası mevkiinde sıcak temas sağladı. Çatışmanın ardından sabahın ilk ışıklarında yapılan arazi taramasında teröristlere ait 6 depo ve sığınak tespit edilirken, buralar güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Vali Okay Memiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada geçtiğimiz ay Torul ilçesi Harmancık köyü yakınlarında 2 şehit verildiğini hatırlatarak, o olaydan sonra sürekli arama ve tarama faaliyetlerinin devam ettiğini vurguladı.
Bu kapsamda dün akşam Kürtün ilçesi kırsalında sıcak temas sağlandığını dile getiren Memiş, “Faaliyetlerimiz devam ediyor. Güvenlik birimlerimiz olay yerinde yaklaşık 6 tane depo ve sığınaklarını tespit etti. Tespit edilen sığınaklarda yaşam malzemeleri ve bir takım örgütsel doküman ele geçirildi. Onları imha ediliyor. Çalışmalar o bölgede devam ediyor. Sığınak ve depoları tespit etmemiz önemli. Güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Jandarma Bölge Komutanlığımıza, Gümüşhane Jandarma Alay Komutanlığı'na, diğer asker personelimize ve Polis Özel Harekat personelimize teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.