Gümüşhane'de tüm okullar tatil edildi

Gümüşhane'de tüm okullar tatil edildi
İki gündür yoğun yağmur ve kar yağışına maruz kalan Gümüşhane’de tüm okullarda 7 Ocak Çarşamba günü eğitime bir günlüğüne ara verildi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada meteorolojik veriler dikkate alınarak Gümüşhane merkez ve tüm ilçelerde 7 Ocak Çarşamba günü ilk, orta, lise ve dengi okulları bir günlüğüne tatil etme kararı aldıklarını söyledi.

Valiliğin internet sitesinde yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Valiliğimizce meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu ilimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim ve öğretime 7 Ocak 2015 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."