Gümüşhaneli Atletler Şehit Eren İçin Koştu

Gümüşhaneli Atletler Şehit Eren İçin Koştu
Trabzon'da bu yıl 38.yapılan ve "Şehit Eren için Koşuyoruz" sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonuna Gümüşhaneli sporcular...

Trabzon'da bu yıl 38.yapılan ve "Şehit Eren için Koşuyoruz" sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonuna Gümüşhaneli sporcular yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen maraton Trabzon Büyükşehir Belediyesi önünden başladı.

Vali Yücel Yavuz'un verdiği startın ardından Büyükşehir Belediyesi ile Beşirli güzergahını takip eden sporcular 21 kilometrelik parkuru yine aynı güzergahta tamamlarken 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik yarış ve 5 kilometrelik halk koşusunun düzenlendiği organizasyona bin 633 kişi katıldı.

Yarışmaya Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinden katılan 50 yaşındaki Temel Kaya, Ercan Muslu, İsmail Tozlu, Yusuf Işık ve Alaattin Yavuz'la birlikte 21 bin 100 metreyi tamamlarken, diğer sporcular Mükremin Nas, Güray Nas, Fatih Arslan, Osman Uğur Bayraktar ise 10 kilometrelik parkuru tamamladı.

Kelkit ilçesi Gümüşgöze Beldesi eski belediye başkanı ve lisanslı dağcılık sporcusu Temel Kaya, sorunsuz bir şekilde Gümüşhane'den katılan tüm sporcuların soğuk havaya rağmen parkuru tamamladığını söyledi.

Maratonla ilk olarak 2014 yılında Trabzon Yarı Maratonunda dönemin PTT Başmüdürü Şinasi Duman aracılığıyla tanıştığını kaydeden Kaya, bugüne kadar 11 müsabakaya katıldığını belirterek, "İlk olarak 2014'te Trabzon Yarı Maratonunda dönemin PTT Başmüdürü Şinasi Duman'la koşmaya başlamıştım. Darıca, İstanbul, Ordu, Rize, Giresun, Erzurum, Trabzon maratonlarında koştum. Trabzon'da yine Kelkit Belediyesi adına koştum" dedi.

Bugüne kadar çok sayıda maratona katılan ve onlarca kupa ve madalyası bulunan 64 yaşındaki İl Genel Meclisi üyesi İsmail Tozlu ise 60-64 yaş grubunda 1 saat 35 dakikayla bitirdiği 21 bin 100 metrelik parkuru yaş grubunda ikinci sırada tamamladı.

Yıllardır Gümüşhane'de bu tür organizasyon yapılması konusunu her platformda dile getirdiğini kaydeden Tozlu, "Trabzon'da 38.kez yapıldı. Gümüşhane'de de bu tür bir etkinliğin yapılmasını istiyoruz. Gümüşhane'de de bu tarz bir maratonun yapılması için İl Genel Meclisinde karar almıştık. Yetkililerin bu konuya biraz daha ilgi göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:IHA