Gümüşhaneli Dağcılardan Bulutların Üzerinde Yürüyüş

Gümüşhaneli Dağcılardan Bulutların Üzerinde Yürüyüş
Gümüşhane (İHA) – Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyü zirvelerinde yürüyüş...

Gümüşhane (İHA) – Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyü zirvelerinde yürüyüş gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı eski adı Silve olan Yücebelen köyü Büyük Silve mahallesinden başlayan yürüyüşe kulüp üyesi 18 sporcu katılırken, yaklaşık 15 kilometrelik parkur 7 saatte tamamlandı.

Bin 500 metre rakımdan 2 bin 311 metre rakıma kadar iniş ve çıkış yapan sporcular, zorlu parkurda fırsat buldukları molalarda yorgunluklarına inat horon oynamayı, yeni yağan kar örtüsü üzerinde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Sabahın erken saatlerinde araçla köyün Büyük Silve mahallesine ulaşan sporcular dik bir rampayla orman içinden yolu ve elektriği olmayan Livade Yaylası'na ulaştı. Sporcular baharla birlikte çiçeklerle bezenen yaylada bir süre dinlenerek yaylacılarla sohbet etti ve eşsiz manzara eşliğinde bol bol fotoğraf çekti.

Köy sakinlerinden Selim Köse'nin rehberliğinde Livade Yaylası'ndan Büyük Silve Yaylası'na doğru yola çıkan sporcular Büyük Çayır mevkiinde verdiği molanın ardından yaylaya ulaştı. Yayla evinde mola vererek, sıcak çay ve haşlanmış patateslerle birlikte yanlarında getirdikleri yiyecekleri yiyen sporcular yaylada hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra bu kez istikameti Minarli Yaylası'na çevirdi. Minarli Yaylası'ndan da dik bir inişle orman içinden Küçük Silve mahallesine inen sporcular 15 kilometrelik yürüyüşü burada sonlandırdı.

Bin 500 metre rakımdan 2 bin 311 metre rakıma kadar iniş ve çıkış yapan sporcular, zorlu parkurda fırsat buldukları molalarda yorgunluklarına inat horon oynamayı, yeni yağan kar örtüsü üzerinde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Özellikle Büyük Silve Yaylası'nda yeni açan "ters lale" çiçeklerini görme ve inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, yüzlerce yıldır bölge halkının kullandığı patika yollardan Yücebelen köyünün etrafında bir yay çizdiklerini söyledi. Akbulut, tarihi değirmenler, yaylalar, obalar, devasa köknar, çam ve gürgen ağaçlarından oluşan orman içinden gerçekleştirilen yürüyüşün zorlu olmasına rağmen güzel havanın da etkisiyle oldukça zevkli geçtiğini belirterek "Gümüşhane'nin güzel parkurlarından birisini yürüdük. Parkurumuzda rampa, iniş, düzlük, taşlık vardı. Bir yürüyüş parkurunda olabilecek tüm güzellikler vardı" dedi.

Ramazan ayı öncesinde son etkinliği Yücebelen kırsalında gerçekleştirdiklerini dile getiren Akbulut, "GÜDAK olarak sürekli bu yürüyüşleri düzenliyoruz. Ramazan dolayısıyla bu son yürüyüşümü. Ramazan ayında da iftarlar kapsamında kısa parkurlarımız olacak. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Gümüşhane'nin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa zirvesine iftar çıkışı planlıyoruz. Bu yıl bölgede kar fazla. Biraz zor olacak ama inşallah yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yücebelen köyünün çok sayıda mezra ve yaylasıyla önemli bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Akbulut, kendilerine rehberlik yapan Selim Köse ve yaylada kendilerini ağırlayan Ali Özcan'a teşekkür etti.

İlk kez GÜDAK'la doğa yürüyüşü etkinliğine katılan Gizem Gürgün ise çok zorlu ama güzel bir parkuru yürüdüklerini belirterek, "Müthiş heyecan duyabileceğiniz, dostluklar kazanabileceğini güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Zaman zaman zorlansak ta eşsiz manzara eşliğinde yürümek çok zevkliydi, herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Gümüşhaneli Dağcılardan Bulutların Üzerinde Yürüyüş

Gümüşhaneli Dağcılardan Bulutların Üzerinde Yürüyüş

Gümüşhaneli Dağcılardan Bulutların Üzerinde Yürüyüş

Kaynak:IHA