Gün Gün ÇAYKUR’un Çay Alım Miktarları

Gün Gün ÇAYKUR’un Çay Alım Miktarları
ÇAYKUR’un birinci yaş çay sezonunda günlük kapasitesinin üzerinde çay aldığı günlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Günlük kapasitesinin üzerinde alımları sürdüren ÇAYKUR, geçmiş yıllarda alınan çay miktarlarına da büyük fark attı.

Birinci sürgün döneminde bugüne kadar 150 bin tondan fazla yaş çay alan ÇAYKUR’un bu yıl günlük kapasitesinin üzerinde yaptığı çay alımları dikkat çekiyor.

GEÇMİŞ YILLARDA GÜNLÜK KAPASİTESİNİ DOLDURMADAN 10 KG KONTENJAN UYGULAYAN ÇAYKUR, BU YIL GÜNLÜK KAPASİTESİNİN ÜZERİNDE ALIMLAR YAPMASINA RAĞMEN 15 KG KONTENJANDAN AŞAĞIYA DÜŞMEDİ

ÇAYKUR’un son yıllardaki günlük yaş çay alımları karşılaştırıldığında 8400 ton olan siyah çay işleme günlük kapasitesinin üzerinde çay alımları gerçekleştirdiği ve son yılların rekor alımını yaptığı görüldü. Geçmiş yıllarda günlük kapasitesini doldurmadan 10 kg kontenjan uygulayan ÇAYKUR, bu yıl ise günlük kapasitesinin üzerinde alımlar yapmasına rağmen 15 kg kontenjandan aşağıya düşmedi. 

Birinci sürgünün ilk haftasında çayın hasada ulaşmaması gerekçesiyle üreticilerin çay bahçesine girmeyi tercih etmediğinden çok az miktarlarda çay alımı yapılırken, bu yıl çayın tüm bölgelerde aynı anda gelmesi ve üreticilerin Ramazan’da çay toplamak istememesi nedeniyle yaşanan yoğunlukta ÇAYKUR’un sürekli olarak günlük kapasitesinin üzerinde alımlar yapması bazı özel sektör fabrikalarının çayın fiyatını çok daha düşük seviyelere çekmesini engelledi.

Öte yandan Çaykur, 600 tonu organik çay olmak üzere günlük 9000 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip bulunuyor.

İŞTE 2015 İLE 2018 YILLARI ARASINDA GÜN GÜN ÇAYKUR’UN ALDIĞI YAŞ ÇAY MİKTARLARI

caykur-cay-alimi.jpg