"Gün Türkiye’ye Sahip Çıkma Günüdür"

"Gün Türkiye’ye Sahip Çıkma Günüdür"
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "ABD'nin tutumu, uzun yıllar sözü edilen "müttefiklik" ve "stratejik ortaklık" kavramına sığmaz. Gün, Türkiye'ye...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "ABD'nin tutumu, uzun yıllar sözü edilen "müttefiklik" ve "stratejik ortaklık" kavramına sığmaz. Gün, Türkiye'ye sahip çıkma günüdür. Bugün yaşadığımız olumsuz tablonun da geride kalacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Konfederasyonu'nun Yönetim Kurulu adına Genel Merkez'de dolar ve ülkenin gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, "Amerika Birleşik Devletleri'nin en üst düzeydeki yetkilileri tarafından ülkemize yönelik yayınlanan tehdit mesajları ve yaptırım tehditleri, sonrası uygulamaya konulan kararlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Amerika Birleşik Devletleri'nin tutumu, uluslararası hukuk ve devletler arası ilişkilerle bağdaşmaz. Uzun yıllar sözü edilen "müttefiklik" ve "stratejik ortaklık" kavramına sığmaz" ifadelerini kullandı.

"GÜN, TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR"

Atalay, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletiyle bütün tehdit, baskı ve dayatmalara karşı birlik ve beraberlik içindedir. Gün, Türkiye'ye sahip çıkma günüdür. İktidarı ve muhalefeti, sivil toplum örgütleri hepsi birlikte, doğrudan doğruya bağımsızlığımıza ve milli bütünlüğümüze yönelik bu saldırıya karşı çıkmaktadır. Geçmişte "istiklal savaşını" zaferle sonuçlandıran Türkiye Cumhuriyeti, siyasal ve ekonomik bağımsızlığını korumanın mücadelesini kararlılıkla verecektir. Bu tavır, ülkenin toprağını, emeğini savunmaktır, yurtseverliğin gereğidir. TÜRK-İŞ olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazır olduğumuzu herkese duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BUGÜN YAŞADIĞIMIZ OLUMSUZ TABLONUN DA GERİDE KALACAĞINA İNANIYORUZ"

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Türk halkı birlik ve beraberliğini koruyarak daha önce birçok sorun ve krizin üstesinden gelmiştir. Bugün yaşadığımız olumsuz tablonun da geride kalacağına inanıyoruz. İşçisinden işverenine, medyadan sivil toplum örgütlerine kadar herkese büyük sorumluluk düşmektedir. Kimsenin "bana bir şey olamaz", "benim keyfim yerinde" deme lüksü yoktur. Herkes ülke üzerinde oynanmak istenen oyunun farkında olmalıdır. Türkiye'nin kalkınmasında, ekonomik gelişmesinde işçilerin alın teri bulunmaktadır. Geçmişte tüm olumsuzluklara rağmen, özveriyle üretim sürdürülmüş ve iş yerlerine sahip çıkılmıştır. İşçilerimiz bugün de elini taşın altına koymaktan çekinmeyecektir. Kaliteli ve verimli üretim için çalışacaktır. Mesele memleket meselesi olduğunda tutumumuz herkes tarafından bilinmektedir."

Kaynak:IHA