Gündoğdu Belediyesi'nden Aşure İkramı Geliyor

Gündoğdu Belediyesi'nden Aşure İkramı Geliyor
Rize'nin Gündoğdu Belediyesi tarafından vatandaşlara Aşure ikramında bulunulacak. Aşure ikram programına tüm vatandaşlarımız davet ediliyor.

Gündoğdu Belediyesi tarafından yarın (Cuma günü) Gündoğdu'da vatandaşlara aşure ikramında bulunulacak. Gündoğdu Merkez Veliköy Deresi yanındaki Halk Pazarında Saat:13.00'da yapılacak Aşure ikramının ardından aynı bölgede yöredeki bayanlar tarafından hazırlanan kermes vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız yaptığı açıklamada, "Muharrem ayı, Kuran'ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli günü de Aşure Günüdür. Allah, birçok duayı Aşure Günü kabul etmiştir" ifadelerini kullanarak Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamının saklı olduğunu vurguladı.

suleyman-yildiz.20121129161552.jpgYıldız açıklamasında, "30 Kasım 2012 Cuma Günü Saat: 13.00'da Gündoğdu Merkez Veliköy Deresi yanındaki Halk Pazarında Belediyemizce Aşure ikramı yapılacak olup, aynı yerde yöremiz bayanları tarafından kermes düzenlenecektir. vatandaşlarımızı bu etkinlikte aramızda görmek bizleri mutlu edecektir." dedi.

Aşurenin teklik içinde çokluğu barındıran bir yiyecek olduğunu kaydeden Başkan Yıldız, "Demek ki, bir çok malzemeyi bir araya getirip tek bir yemek olarak sunup, insanlara lezzet vermek, tat vermek mümkün. Bugünün artık bir gelenek, bir kültür olarak hayatımızda sürekli olarak yer alması ve bizlerin de çok farklı olmamıza karşın, birlikteliğimizden bu denli güzelliklerin yansımasının mümkün olabileceğini hatırlatmak istiyorum. Hemşehrilerimizin ve bütün Müslümanların Hicri Yılını ve Aşure Gününü tebrik ediyor, İslam Alemi’ne, Ülkemize ve Milletimize barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.