Gündoğdu ’Gaz’a Geldi

Gündoğdu ’Gaz’a Geldi
Belediye hizmetlerinden daha iyi istifade etmek için 4 yıl önce Rize Belediyesi'ne bağlanmayı kabul eden Gündoğdu Beldesi 8 yıldır doğal gaz bekliyor.

Rize'nin nüfus yoğunluğu en fazla olan Gündoğdu Mahallesi 8 yıldır doğal gaz bekliyor.

2012 yılına kadar beş mahalle ve 15 köyün bağlı olduğu bir belde olan Gündoğdu, Belediye hizmetlerinden daha fazla istifade edebilmek için 2012 yılında alınan bir Bakanlar Kurulu Kararı ile Rize Belediyesi'ne bağlanmıştı. Belde olmaktan çıkıp mahalleye dönüşen Gündoğdu yaklaşık 8 bin nüfusa sahip. Rize'nin en hızlı gelişen ve büyüyen alanlarından bir tanesi olan mahallerin en büyük sorunlarından bir tanesi ile Rize'de tüm mahallelerin istifade ettiği doğal gazdan istifade edememesi. Doğal gaz nakil hatları mahallenin bir kısmına kadar çekilmiş olsa da , Rize'nin bir çok ilçesinden daha büyük olan mahallenin önemli bir kısmı gaz kullanamıyor.

Mahalle sakinleri Rize Belediyesi'ne bağlanmadan önce siyasilerin kendilerine doğal gaz sözü verdiklerini belirterek Rize'ye 2008 yılında gelen gazın halen mahallelerine getirilmemesine tepki gösterdiler.