Gündoğdu İlçe Değil İl Olacak!

Gündoğdu İlçe Değil İl Olacak!
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gündoğdu beldesinin merkez ilçeye bağlanması ile bir kaç kişinin rantının kesilecek olmasının kaçınılmaz son olduğunu söyleyerek...

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde "Gündoğdu'nun Rize'ye bağlanması ile Gündoğdu belde olmaktan çıkarak il olacaktır" dedi.

Bakırcı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Gündoğdu beldesinin merkez ilçeye bağlanması için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediyesi ve Gündoğdu Belediyesinin ortaklaşa çalışması ile görüş birliğine varıldığını belirtti.

Gündoğdu beldesinin, Rize Belediyesi ile iç içe olduğunu ifade eden Bakırcı, ''Gelişen süreçte imar yapılaşması ve altyapı çalışmaları ile iç içe bir yer. Gündoğdu beldesinin Rize'ye bağlanması konuşulduğu zaman Çaykent ve Muradiye beldesi de değerlendirilmişti. Ancak uzak oluşları dolayısıyla Çaykent ve Muradiye değerlendirme dışında bırakılmıştı. Gündoğdu'da ise uzun görüşmeler sonucu olumlu cevaplar alındıktan sonra bu yönde bir karar verildi. Belediye Meclisinde Rize'ye bağlanması kararı aldık'' dedi.

halil-bakirci-rize-gazeteciler-ve-muhabirler-derneginde.jpg

Bakırcı, bazı kişilerin mevkilerini kaybetme endişesi ile karara karşı çıkma düşüncesinin yanlış olacağını vurgulayan Bakırcı, şunları söyledi: ''Gündoğdu halkı ile yapılan anketlerde, yüzde 70 merkeze bağlanması yönünde fikir bildirilmiştir. Gündoğdu beldesinin merkeze bağlanmasının vatandaşa faydası olacaktır. Bağlanma gerçekleşince Gündoğdu beldesi doğalgaz hizmetinden yararlanacaktır. Gündoğdu merkeze bağlanarak il olacaktır. Alacağı hizmetler artacaktır.''

RİZE'YE BAĞLANSA DA BAĞLANMASA DA UMURUMDA OLMAZ

Gündoğdu’nun Rize’ye bağlanmasının kendi kişisel meselesi olmadığını belirten Bakırcı, şöyle devam etti: “Nüfus olarak Gündoğdu Tophane Mahallesi ile Müftü Mahallesi'nin üçte birine eşit, Çarşı Mahallesi'nin yarısı olup 6500 nüfusa sahiptir. Gündoğdu'nun Rize'ye bağlanıp bağlanmaması benim meselem de değil, umurumda da değil. Bağlandığında 5-6 yıl Rize belediyesi oraya aldığından fazla yatırım yapacaktır. Daha sonra belki Rize Belediyesine katkı sağlayabilir. Orada belediyede birkaç kişinin rantı kesilebilir belki. Bu kaçınılmaz sondur. Sağda solda konuşup ahkam kesenlerin işine gelmeyebilir ve bu onların tepkisidir.”