Gündoğdu Projelerine İnceleme

Gündoğdu Projelerine İnceleme
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 20 Milyon Liraya Mal Olacak Limanın Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Tarafından Projelendirildiğini Söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal bugün bir dizi ziyarette bulundu. Gündoğdu ziyaretinde burada yapılacak olan yat limanı ve balıkçılık konusunda bilgiler veren Karal, takiplerimiz sonucunda yaklaşık 20 milyon liralık yatırımın ulaştırma bakanlığı tarafından projelendirildiğini söyledi.

Sadece çaya bağımlı olarak kalmamalarını  ve çaya destek veren diğer birimleri de işler hale getirmek istediklerini belirten Karal;  “Deniz kenarında bir memleket olduğumuz için dolayısıyla bu  denizin imkanlarından da yararlanmamız lazım. Bunun için balıkçılar olarak sizlerden gelen bütün taleplerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hayali projeler yerine gerçek projeler üretiyoruz. Balıkçılık bölgenin olmazsa olmazıdır. Balıkçılığın geliştirilmesi için özellikle bu limanın alt yapılarını sağlıklı hale getirmek  için verdiğimiz  çabanın ve gayretin bir benzerini de Gündoğdu da yapıyoruz. Daha önce Gündoğdu  limanını yapmış ve hizmete açmıştık  ve bunun gibi  pek  çok  yer yapmıştık” dedi

a1.20140127215907.jpg

Gündoğdu’da yapılacak olan limana değinen Karal, “ Burada muazzam alt yapısı tam teşekküllü  donanımlı hale getirilmiş  bir limanın yapılması  için sizlerle bu  kanaat  birliğine vardık  ve bugün bu işi inşallah burada başlatıyoruz. Daha önce küçük bir liman yapmıştık  ama bu sizin ihtiyacınıza karşılık  vermedi. Uzun zamandır takip ettiğimiz çalışmalar sonucunda ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları  genel müdürlüğümüz tarafından burada liman projesi  gerçekleştiriliyor. Toplam maliyeti yaklaşık eski parayla 20 trilyon lira yakın bir parayla ihale yapıldı. İhaleyi  alan  firma yakın zamanda gelip  çalışmalarına başlayacak. Burada yapılacak  liman tam teşekküllü  ve bütün balıkçıların ihtiyaçlarını karşılayacak bir liman olacak” dedi

a3.20140127215927.jpg

Karal’ın konuşması  sonrası  balıkçılar yaptırdıkları dümeni  Karal’a hediye ederek, “Balıkçılar adına bize yapmış olduğunuz destek ve katkılardan dolayı  Rize genelindeki  limanların dümenini sizlere takdim ediyoruz.” dediler.

Rize Adliyesinde ziyaretlerde  bulunan Karal, burada İlk olarak Başsavcı Hüsnü Hakan Yağız ile görüştü. Daha sonra Adalet Komisyon Başkanı Necmettin İlhan’ı ziyaret etti. Karal, esnaf ziyaretlerini sürdürdüğü  sırada rastladığı başarılı bir öğrenciye laptop  hediye  etti. Son olarak Rize  Valisi Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret eden Karal programını sonlandırdı.

yy.20140127220115.jpg