Gündoğdulular Rize'ye Bağlanmamak İçin Eylem Yaptı

Gündoğdulular Rize'ye Bağlanmamak İçin Eylem Yaptı
Rize Belediye Meclisi’nin kararı ile Gündoğdu Beldesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanmak istenilmesi Gündoğdu halkı tarafından protesto edildi.

Rize Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Gündoğdu Belde Belediyesi Rize Belediyesi’ne bağlanmak istenilmişti. Gündoğdu Belediyesi’nin itirazı üzerine konu Danıştay’a taşınırken Danıştay’da Rize Belediyesi’nin kararını hukuka uygun bulmuştu.

Beldelerinin kapatılmasını istemeyen Gündoğdu Belde esnafı bugün kepenk kapatarak kararı protesto ettiler. Gündoğdu halkı ise belde meydanında toplanarak pankartlar ve dövizler açarak kararı protesto etti.

gundogdulular-rizeye-baglanmamak-icin-eylem-yapti-2.jpg

Gündoğdu Bozkale Muhtarı Mustafa Yıldız burada bir basın açıklaması yaptı. Yıldız açıklamasında, “Rize Belediye Meclisi Belediyeler Kanunu’nun 11. Maddesine sığınarak 1965 yılında kurulmuş 47 yıllık belediyemizi kapatıp Rize’ye bağlama kararı aldı. Basından duyulan bu kapatma kararı Gündoğdu’da büyük bir tepkiye neden oldu. 6 bin 200 nüfusu 4 bin 200 seçmeni olan beldemizde 3 bin 600 seçmen beldenin Rize Belediyesine bağlanmaması için imza vermiştir. Eğer Rize Belediyesine bağlanırsak; su ve çevre temizlik vergilerimiz iki kat artacaktır. Hizmet olarak ilin en ücra köşesinde kalacağız. Sesimiz duyulmayacak. Eksikliklerimiz görülmeyecektir. İsteklerimizi iletmekte zorlanacağız. Kışın yollarımızın açılmasını günlerce bekleyeceğiz. İtfaiye araçları bize en erken 45 dakikadan önce hizmet veremeyecek. Biz Rize Belediyesine bağlanmak istemiyoruz” dedi.

gundogdulular-rizeye-baglanmamak-icin-eylem-yapti-1.jpg

gundogdulular-rizeye-baglanmamak-icin-eylem-yapti-3.jpg