Gündoğdu'ya Kentsel Dönüşüm Projesi

Gündoğdu'ya Kentsel Dönüşüm Projesi
Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, beldede 15 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldenin daha güzel bir görünüme kavuşturulması için bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda belde merkezinde kentsel dönüşüm projesi uygulaması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Yıldız, ''15 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılması düşünülüyor. Bunun için TOKİ ile görüşmeler yaptık ve protokol imzaladık. Kentsel dönüşüm uygulanması düşünülen alanın zemin etüt çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar tamamlanmak üzere. Tamamlandığında değerlendirilmek üzere TOKİ'ye gönderilecek'' dedi.

Yıldız, yapılması düşünülen kentsel dönüşüm çalışmalarında yakın kesimlerde yüksek katlı binalara izin verilmeyeceğini ifade ederek, ''Yüksek katlı binaları dağ eteklerine yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yeni yapılacak binaları yöresel mimariye göre yapacağız. Böylece çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkacak'' diye konuştu.