Güneş: 'Barcelona'yı yenmek kolay değil'

Güneş: 'Barcelona'yı yenmek kolay değil'
Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçtan sonra, "Barcelona gibi oynayan bir takımı ...

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçtan sonra, "Barcelona gibi oynayan bir takımı yenmek kolay değil. Rahat kazanmamız gereken bir maçı zor kazandık" dedi.

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor'un, Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, Yılmaz Vural'ın daha önce yaptığı açıklamaya göndermede bulunarak, "Yılmaz hocanın dediği gibi 'Barcelona gibi oynayan' bir takımı yenmek kolay değil. Kasımpaşa iyi pas yapabilen, hücum anlayışı zengin olan bir takım.

Biz de öyle bir takımız ve o şekilde oynamaya çalıştık. Çok pozisyon bulduk. Özellikle ilk yarıda net fırsatları harcadık. Rahat kazanmamız gereken bir maçı zor kazandık. Yine de 3 günde bir maç yapan takım olarak kayıpsız gitmek sevindirici" dedi.

Bordo-mavili ekibin Kolombiyalı golcüsü Teofilo Gutierrez'le ilgili bir soru üzerine tecrübeli teknik adam, "Teofilo iyi bir oyuncu. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Daha da iyi oynayabilir. Onun için de kolay değil, çok uzak bir yerden geldi. Ailevi sorunları vardı. Umarım performansı daha da artar" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa GAP Arena'da oynanacak olmasıyla ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

"Kupa finalinin Şanlıurfa'da oynanması bildiğim kadarıyla başbakanımızın ricasıymış. Federasyon da orada karar kıldı. Bizim için çok fark etmiyor. Trabzonspor dünyanın her şehrinde final oynar.

Şahsi fikrim, oluşacak atmosfer açısından Atatürk Olimpiyat Stadı daha iyi olurdu. Ancak verilen karara saygılıyız. Urfa'daki futbolseverlere finalde iyi bir futbol seyrettirmek istiyoruz."

Sahada Umut ve Teofilo'nun arasında uyumsuzluk ve birbirlerine yaptıklarının kötü bir görüntü olduğunu kaydeden Güneş, "El-kol hareketi tamamen yanlış. Takım adına oynayan oyuncu görevini yapacak. Kimse takımdan üstün değil.

Zaman zaman saha içinde duygusal olarak etkilenen oyuncuların tepkileri olabiliyor. Umut fazla oynuyor. Teofilo, daha az oynadığı için bir gerginliklik yaşıyor diye düşünüyorum.

'Pas verdi, vermedi'den çok, kendi adlarına daha fazla üretmek isteğinden kaynaklanıyor ama bunlar doğru değil. El-kol hareketleri ve konuşmaları yanlış buluyorum'' diye konuştu.

KASIMPAŞA CEPHESİ

Kasımpaşa teknik direktörü Yılmaz Vural ise Trabzonspor'un ilk yarıda 7 pozisyona girdiğini belirterek, ''İkinci yarı tersine döndü. İyi oynadığımız ikinci devrede kornerden gol yedik. 60. dakika Engin, Cenk'e ceza sahasında hamle yaptı. Kırmızı kart ve penaltıydı. Hakem, düdüğü öttürecekken öttüremedi'' dedi.

Daha sonra Trabzonspor'un skoru korumak istediğini anlatan Vural, şöyle devam etti:

''Biz golden sonra yüklendik ama eşitliği sağlayamadık. Daha sonra da yediğimiz golle maçı 2-0 kaybettik. Biz keyif veren bir futbol oynamaya çalışan takımız. Son haftaya kadar da böyle olacağız.

Mağlubiyetlere çok üzülürüm ama bu yenilgiye üzülmedim. Pazartesi akşamı keyifli bir maç izlettirdik. Trabzonspor'un 10, bizim 8 pozisyonumuz var. İzleyenlere 18 pozisyon izlettirdik. Galibiyet, Trabzonspor'a hayırlı olsun. Kupada onlara başarılar diliyorum.''

Vural, ligde 1 puan alıp, matematiksel olarak kalmayı garantilemek istediklerini de sözlerine ekledi.