Güneştekin'le "Yüzleşme" Resim Sergisi Rize'de

Güneştekin'le "Yüzleşme" Resim Sergisi Rize'de
53 Rizeli Minik Ressamla atölye çalışması yapacak olan, Ahmet Güneştekin’in “Yüzleşme” resim sergisinin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında; Rize Valiliği ile Çayeli Bakır İşletmeleri Anonim Şirketinin ortak girişimleriyle gerçekleştirilen ve program kapsamında 53 Rizeli Minik Ressamla atölye çalışması yapacak olan, Ahmet Güneştekin’in “Yüzleşme” resim sergisinin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından gerçekleştirildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Ahmet Güneştekin’in son dönem çalışmalarından oluşan 10 özel eserin yer aldığı ve “Yüzleşme” serisinin başyapıtlarından olan “Nuh Tufanı” ilk defa halka açık bir alanda ilk defa sergilendiği resim sergisinin açılışında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı yaptığı  Güneştekin'in  Dünya genelindeki en iyi 500 sanatçı arasında yer aldığını ifade ederek, bu durumun Türkiye açısından gurur verici olduğunu söyledi.

ahmet-gunestekin’le-yuzlesme-resim-sergisi-rize’de-1.jpg

Ahmet Güneştekin’in, 6 Kasım-31 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul Karaköy “Antrepo No. 3”te, “Yüzleşme-İstanbul” başlıklı sergisiyle başlattığı ve 22 Ocak-14 Nisan 2013 tarihleri arasında Ankara CerModern’de “Yüzleşme-Ankara” başlığıyla Türkiye’deki 2. sergisini gerçekleştirdiği “Yüzleşme” genel başlıklı uluslararası sergi dizisi konseptine paralel bir kurguyla, 20-25 Nisan 2013 tarihleri arasında İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde Ahmet Güneştekin'le “Yüzleşme” başlıklı “güncel-kişisel” sergisi kapsamında;

22 Nisan 2013 Pazartesi, saat 11.00 Öğrenci çalışmalarının eklendiği “Ahmet Güneştekin ve 53 Minik Ressam Resim Atölyesi Sergisi” etkinlikleri gerçekleştirecek.

ahmet-gunestekin’le-yuzlesme-resim-sergisi-rize’de-2.jpg

ahmet-gunestekin’le-yuzlesme-resim-sergisi-rize’de-3.jpg

ahmet-gunestekin’le-yuzlesme-resim-sergisi-rize’de-4.jpg

ahmet-gunestekin’le-yuzlesme-resim-sergisi-rize’de-5.jpg