Güney yolu hareketleniyor

Güney yolu hareketleniyor
Rize Üniversitesinin kuruluş kararının peşi sıra oluşturulan fakültelere bir yenisi daha eklendi

Kavaklı Mahallesinde kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bu eğitim öğretim döneminde öğrenci alarak şehrin Güneyini hareketlendirecek.

Doğuşçay firması tarafından fabrika binasının restore edilmesiyle “Doğuş Çay Eğitim Kampusü” oluşturulan Kavaklı Mahallesinde ki ulaşım problemi de çözüldü. Önceki yıl Rize Belediyesi tarafından genişletilerek asfaltlanan yol şimdi o bölgenin taşımacılığına hizmet verecek.

Yol bazı çevreler tarafından yapıldığı günlerde geniş olması nedeniyle tepki çekmiş ve o bölge için çok geniş olduğu söylenmişti.

Mahallenin ve 1000’in üzerinde öğrencinin ulaşım problemini çözen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; 5 yıl boyunca Rize’de yaptıkları işleri ileri dönük yapmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi, “Orada fakültenin kurulacağını biz biliyorduk. Bu yüzden yolu tüm tepkilere rağmen geniş tutuk, asfaltladık. Bu günde şehrin muhtelif yerlerindeki yurtlarda kalan 1000’civarında ki öğrencimizin taşımacılığını yapacak Kale kavaklıda çalışan 6 tane halk otobüsümüzü kendi rızalarıyla birleştirdik.  Herhangi bir sorun olması halinde belediyemizin elinde bulunan araçlarla belirli saatlerde takviye ederek, buradaki taşıma işini sorunsuz bir şekilde halledeceğiz. Bölgede öğrenci, eğitimci ve çalışanlarıyla birlikte günde ortalama 1300 insanın hareket edeceğini tahmin ediyoruz. Hem fakültemizin hem öğretim döneminin ülkemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Ramazan Bayramı için de gerekli önlemleri aldıklarını da belirten Bakırcı; şehirde 1–2 gün zabıta kontrolünde seyyar olarak sadece şeker satıcılarına izin verildiğini, esnafların dükkanlarında her türlü ihtiyaç malzemesinin bulunduğunu kaydetti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı konuşmasının sonunda tüm insanlığın Ramazan Bayramını da kutladı.