Güneydoğu Gazisinden Tek Kişilik Eylem

Güneydoğu Gazisinden Tek Kişilik Eylem
Tunceli'de canlı bomba saldırısında gazi olan Balıkesirli Adil Buluş, Ayvalık ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı bayrakla tek kişilik eylem...

Tunceli'de canlı bomba saldırısında gazi olan Balıkesirli Adil Buluş, Ayvalık ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı bayrakla tek kişilik eylem yaptı.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olan ve gazi kalanların yasını tuttuğunu söyleyen 43 yaşındaki 2 çocuk babası Adil Buluş'un üzerinde, "Ben Güneydoğu Gazisi'yim. Şehit olan tüm asker ve polislerimiz için yastayım" yazılı pankart dikkat çekti.

İki saat süresince açtığı pankart ve Türk Bayrağı ile Atatürk Anıtı önünde sessizce oturma eylemi yapan Adil Buluş'a birçok vatandaşın da sessiz destek verdikleri gözlendi.

1996 yılında canlı bombanın eylemi sonucu gazi kalan Adil Buluş, "Şehitlerimiz için yas tutuyorum. Tunceli'de vatani görevimi yaparken bir canlı bombanın yaptığı eylemde gazi kaldım. Hiçbir kişi ya da kurumdan destek görmeden bu tek kişilik eylemi yapma kararı aldım. Güneydoğu şehit ve gazilerinin yasını tutmak için buradayım" diye konuştu.

Güneydoğu Gazisinden Tek Kişilik Eylem

Güneydoğu Gazisinden Tek Kişilik Eylem

Kaynak:IHA